Ροή Ειδήσεων

Άκαρπη η συνάντηση στην Αθήνα για το ΙΚΑ Ναυπάκτου – Με άδεια χέρια επέστρεψε η Επιτροπή

synantisi-ika-napfΑπίστευτη ατάκα Βαρεμένου για ΙΚΑ Ναυπάκτου: «Έλα μωρέ, σιγά το πράγμα. Θα γίνει Υποκατάστημα»
Δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα η επίσκεψη φορέων της Ναυπάκτου σήμερα στην Αθήνα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο.

Η αποστολή, είχε σαν στόχο να στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση πως η Ναύπακτος δεν θα ανεχτεί και άλλο την προσπάθεια υποβάθμισή της.


Η μεταφορά του ΙΚΑ Ναυπάκτου (ΕΦΚΑ) στο Μεσολόγγι το οποίο έχει σημαντικά λιγότερους ασφαλισμένους, σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες της περιοχής και αύξηση των μετακινήσεων.

Στην σημερινή συνάντηση στην Αθήνα, ο δήμαρχος είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο. Προς έκπληξη ομως όλων, ο Υπουργός δεν τήρησε το ραντεβού του και απουσίαζε. Έτσι, την αντιπροσωπεία δέχτηκε η ΓΓ του Υπουργείου κα Βρακά, η οποία δεν είχε αρμοδιότητα για τίποτα και περιορίστηκε να δηλώσει πως θα μεταφέρει το αίτημα στον Υπουργό.

Στα αξιοσημείωτα της επίσκεψης είναι πως στην συνάντηση, ο μόνος Βουλευτής που παρευρέθηκε ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, προκαλώντας την έκπληξη όλων για την απουσία των υπολοίπων οι οποίοι είχαν προσκληθεί.

Μετά την επίσκεψη με την κυρία Βρακά, ο κος Κωνσταντόπουλος, πρότεινε στους υπολοίπους να πάνε στην Βουλή, μήπως «πετύχουν» τον κο Πετρόπουλο.

Εκεί λοιπόν, συνάντησαν τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο και τον βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου, αλλά όχι τον Υπουργό. Οι δύο βουλευτές, που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα, εξέφρασαν «συμπάθεια» στο πρόβλημα που θα προκύψει με την συγκεκριμένη μεταφορά.

Ο κος Βαρεμένος μάλιστα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή του ΙΚΑ και μετέφερε το εξής: «Δεν είναι σημαντικό πρόβλημα, απλά θα γίνει από Διεύθυνση υποκατάστημα. Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα» .

Στην τοποθέτηση αυτή του κου Βαρεμένου, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, απάντησε: «Εντάξει, έστω κι έτσι» .

Αυτό όμως δεν έγινε δεκτό από τους υπολοίπους της αποστολής, με πρώτον τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κο Μένιο Χάρο, ο οποίος δήλωσε πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις του.

Για σήμετα το απόγευμα, υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο της κας Βρακά, με παράγοντες του Υπουργείου για το θέμα των νέων γραφείων του ΕΦΚΑ.

H ανακοίνωση του δημου Ναυπακτίας:

Στις 22/3/2017, ημέρα Τετάρτη αντιπροσωπεία από την Ναύπακτο αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο, τον Πρώην Δήμαρχο Ναυπάκτου και Αντιπρόεδρο Επιτροπής Παιδείας Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ Θανάση Παπαθανάση, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μένιο Χάρο, το στέλεχος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Σωτήριο Τσιλιγιάννη και τον υπηρεσιακό παράγοντα του ΕΦΚΑ Ναυπάκτου Ιωάννη Κυρίτση, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Βρακά Στυλιανή.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ναυπακτίας με μοναδικό θέμα την πιθανή μεταφορά του ΕΦΚΑ Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι. Κατά την συζήτηση παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Αιτ/νίας Γεώργιος Βαρεμένος και Δημήτριος Κωνσταντόπουλος.

Ετέθη το πάγιο αίτημα του Δήμου Ναυπακτίας να παραμείνει το ΕΦΚΑ Ναυπάκτου στη Ναύπακτο. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις όγκο εργασίας του ΕΦΚΑ Ναυπάκτου, καθώς επίσης και η σπουδαιότητα της παραμονής του στη Ναύπακτο. Η Γενική Γραμματέας κα. Βρακά Στυλιανή δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα.

npress.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button