Δυτική Ελλάδα

Σε τρία Ταμεία όλοι οι εργαζόμενοι – Τι σχεδιάζει το Υπ. Εργασίας

koi-asfalsitikoΡιζικές αλλαγές στο “τοπίο” της ασφάλισης προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα “Ημερησία” ανακοίνωσε τη σύσταση τριών Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ) για όλους τους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, στο ΙΚΑ αναμένεται να ενταχθούν όλοι οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ τόσο ο ΟΓΑ όσο και το ΝΑΤ θα εξακολουθήσουν να δέχονται τις ίδιες επαγγελματικές κατηγορίες ασφαλισμένων. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα επικουρικά ταμεία, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως θα δοθεί μία ακόμη ευκαιρία σε αυτά που θα “θελήσουν να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία, προφανώς μετά από πλήρη αναλογιστική μελέτη και κάλυψη της δαπάνης καταβολής των συντάξεων και των συνταξιούχων”.


Οι εισφορές

Απαντώντας, δε, σε ερώτημα σχετικά με τις σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς το ύψος των εισφορών ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα, ο υπουργός τόνισε πως το μόνο που μπορεί να πει αυτή τη στιγμή είναι ότι “οι εισφορές μετά τις μεταρρυθμίσεις θα είναι ευθέως ανάλογες με το εισόδημα  και θα καθορίζονται με κοινά κριτήρια για όλους”. Το ίδιο ούτως ή άλλως θα ισχύσει -κατά δέσμευση της Κυβέρνησης- και σε για τις συντάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα και πως το θέμα θα “κλείσει” μέσα στις επόμενες ημέρες, με τη δική του προσωπική εισήγηση πάντως να είναι η καταβολή της εθνικής σύνταξης με χρηματοδότηση από τη φορολογία σε όλους τους πολίτες και η καθιέρωση ενιαίων κανόνων για τις εισφορές και τις συντάξεις.

stogiatro.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button