Δυτική Ελλάδα

4ωρη στάση εργασίας των φυσικοθεραπευτών στις Δημόσιες Δομές Υγείας

koi-fysikotherapeftis

H Δ.Ε. του Π.Τ. Αιτ/νιας- Λευκάδας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών καλεί τους εργαζόμενους συναδέλφους στις δημόσιες δομές, (Νοσοκομεία ,Κ.Υγείας, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ΚΑΦΚΑ, ΠΕΔΥ κλπ) να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2/11 στις 11π.μ.-3μ.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τους λόγους της κινητοποίησης:
“Για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας και της αδικαιολόγητης εξαίρεσης του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.


Οι φυσικοθεραπευτές των Δημοσίων δομών (Νοσοκομεία, μονάδες πρόνοιας κλπ) πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ήταν δικαιούχοι του επιδόματος που αντικαταστάθηκε από το επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (Νοσοκομειακό επίδομα), εργαζόμενοι στους ίδιους χώρους και υπό τις ίδιες συνθήκες με τους υπολοίπους δικαιούχους (Νοσηλευτές-Παρασκευαστές, κ.α).
Μια διεκδίκηση που έχει χαρακτηριστεί δίκαια από όλους του Υπουργούς, που υπηρέτησαν στο Υπουργείο Υγείας από το 2012 μέχρι σήμερα.
Ο σημερινός Υπουργός Υγείας κος Ανδρέας Ξανθός, επίσης χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα όταν τέθηκε από τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ, στην Βουλή πέρυσι στην συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα. (https://www.youtube.com/watch?v=Nn2VVbZyzk4)
Η άδικη εξαίρεση των φυσικοθεραπευτών από το επίδομα σε συνδυασμό με τους περικομμένους μισθούς είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των συσσωρευμένων προβλημάτων του τομέα της δημόσιας υγείας.
Η υποστελέχωση των δημόσιων Δομών Υγείας (συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού Φ/των – κενές οργανικές θέσεις, ελλείψεις σε Νοσοκομεία ,ΜΕΘ, Δημόσια κέντρα αποκατάστασης, Α΄Βαθμια Υγεία (ΠΕΔΥ ), οδηγεί σε απαξίωση αυτών με αντίκτυπο στην υγεία των ασθενών.
Αυξάνει τις ημέρες νοσηλείας των ασθενών στα Νοσοκομεία, οι ασθενείς για αποκατάσταση, κατευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα (7 Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης δεν λειτουργούν λόγο έλλειψης προσωπικού, το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας πλήρως εξοπλισμένο, που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του Νομού μας, υπολειτουργεί )
Οι παρενέργειες της υποστελέχωσης οδηγούν σε περεταίρω αφαίμαξη του ΕΟΠΥΥ, που ούτως η άλλως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι των ιδιωτών, που δέχονται τον κύριο όγκο αυτών των ασθενών, οδηγώντας και αυτούς σε οικονομικό μαρασμό μέσω των απαράδεκτων επιστροφών (rebate-clawback), που αυθαίρετα επιβάλει.
Συμβάλλει ακόμη στη διατήρηση της οξυμένης ανεργίας των συναδέλφων και φυγή μεγάλου αριθμού φυσικοθεραπευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας στο εξωτερικό σε αναζήτηση δουλειάς
Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας είναι μεγάλα και η αιτία που τα προκαλεί είναι κοινή με τα αντίστοιχα ζητήματα των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία.
Χρειάζονται αγώνες πιό δυνατοί και σε κατεύθυνση που να συσπειρώνει όλους τους συναδέλφους απέναντι στη ρίζα της πολιτικής που δημιουργεί τα προβλήματά τους.”

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button