Άποψη

25η Μαρτίου – Μέρα τρανή… Διπλή γιορτή!

1

“Οἱ χρόνοι φεύγουνε, πετοῦν καὶ πάντα ἐκείνη ἡ μέρα
εἶναι γραμμένο ἐκεῖ ψηλὰ νὰ λάμπει στὸν αἰθέρα”.

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

25η Μαρτίου… Ημέρα λαμπρή για τον ορθόδοξο ελληνισμό. Εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Άγγελος Κυρίου έφερε το μήνυμα του ερχομού του Θεανθρώπου στον κόσμο. Ένα μήνυμα που σκορπά την προσδοκία και την ελπίδα για την απολύτρωση του ανθρώπου από τα δεσμά των παθών του και τον φόβο του θανάτου. Προσδοκίες κι ελπίδες που ενσάρκωσε ο ίδιος ο Κύριος με τα φρικτά πάθη Του και τη σταυρική Του θυσία. Μια γιορτή που εορτάζεται την εποχή, κατά την οποία η φύση αναγεννάται από τον μαρασμό του χειμώνα, καθιστώντας τον άνθρωπο περισσότερο αισιόδοξο και δημιουργικό.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
3Εορτάζει, όμως, κι η πατρίδα μας. Συμπληρώνονται 198 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία του 1821, που σήμανε την απελευθέρωση της χώρας μας και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους μετά από 400 περίπου χρόνια σκληρής κι οδυνηρής σκλαβιάς. Οι Έλληνες για άλλη μια φορά έγιναν σύμβολο αγωνιστικότητας, προσήλωσης στις αξίες του έθνους και στο υψηλό ιδανικό της ελευθερίας…

4Την Παρασκευή στις 23 Μαρτίου, εορτάστηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης η Επέτειος της Έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σε μια υπέροχη γιορτή που διοργανώθηκε από τους μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου  και τον δάσκάλο τους, κ. Μπορμπότσιαλο Δημήτριο. Τα παιδιά με το χρονικό της Επανάστασης, τα θεατρικά τους και τα τραγούδια τίμησαν τους ηρωικούς αγωνιστές μας που πολέμησαν και θυσιάστηκαν στο βωμό της Πατρίδας και όλοι μας αισθανθήκαμε εθνικά υπερήφανοι. Οι μαθητές εντυπωσίασαν με το θεατρικό τους ταλέντο και κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό.

“Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά και τον δάσκαλό τους για την τόσο μεγάλη προσπάθειά τους, αφού εργάστηκαν σκληρά και παρουσίασαν μια γιορτή αντάξια της μεγάλης αυτής μέρας.

5Ανήμερα της 25ης Μαρτίου το   3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης παρευρέθηκε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου. Μετά τη δοξολογία ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων,  καθώς και στα μνημεία του Επισμηναγού Καραθανάση Κων/νου και του Υποσμηναγού Αλεξανδράκη Κων/νου. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση μπροστά από το πρώην Δημαρχείο της Νεάπολης. Τα παιδιά μας παρήλασαν πολύ ωραία γεμάτα εθνική υπερηφάνεια.”, καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου
6

7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button