Γεγονότα

Ζητούν την παραχώρηση εξοπλισμού στο Κ.Υ. Κατούνας

koi-kentro-ygeias-katouna1
Με επιστολή του προς την διοίκηση του νοσοκομείου του Αγρινίου, την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών «Φίλιππος ο Ακαρνάν» , ζητά την  παραχώρηση ιατροτεχνικού εξοπλισμού από το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου στο Κέντρο Υγείας Κατούνα

Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριοι,
Αυτές τις μέρες διαβάσαμε στο τύπο ότι με την μεταφορά του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου στο καινούργιο έμεινε όλος ο ιατροτεχνικός εξοπλισμός στο παλιό μιας και το καινούργιο νοσοκομείο υπάρχει υπερσύχρονος εξοπλισμός και θα μοιραστεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως πρώτα πρέπει να καλυφθεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου και μετά τα κέντρα υγείας της περιοχής μας. Ένα από αυτά είναι το κέντρο υγείας Κατούνας που έχει πάμπολλες ελλείψεις ακόμη και σε μικροπράγματα ακόμη αλλά και σε υλικά καθημερινής χρήσης.
Ο Σύλλογος μας κατά το παρελθόν έχει κάνει πολλές δωρεές στο Κ.Υ. Κατούνας που γνωρίζουν οι γιατροί μας, όπως και η Διευθύντρια που είναι πολλά χρόνια εκεί. Μην ξεχνάμε πως δίπλα στο υπάρχων κτίριο κατασκευάζεται συμπληρωματικό που είναι στο στάδιο της αποπερατώσεως.
Θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε γνωστό πως υπάρχει και το Κέντρο Υγείας Κατούνας που είναι τόσο ελλειμματικό και σε εξοπλισμό μαζί με τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν. Θα θέλαμε να μπει στον προγραμματισμό με προτεραιότητα και δικαιωματικά διότι στο παρασκήνιο φουντώνει για το ποιος θα πάρει τι…..και περισσότερο για άλλα κέντρα υγείας εκτός νομού. Θα πρέπει, ωστόσο, να καλυφθούν πρώτα στο έπακρο οι πραγματικές ανάγκες των Κέντρων Υγείας και των Περιφερικών Ιατρείων του νομού μας, που στερούνται όχι μόνο απινιδοτών, λ.χ., αλλά… και της καρέκλας ακόμη!
Είναι γνωστό σε όλους πως το Κ.Υ. Κατούνας υπάγεται στο νοσοκομείο Αγρινίου και δικαιωματικά αξιώνουμε να δοθούν και στο Κ.Υ. Κατούνας που τα έχει ανάγκη και όχι σε υποσχέσεις. Είναι γνωστό σε όλους κατοίκους του π. Δήμου Μεδεώνος πως υπήρξαν στιγμές που στο Κ.Υ. δεν υπήρχε καθόλου ιατροτεχνικός εξοπλισμός, ούτε ψυγείο, ούτε καρέκλες μέχρι γάντια και σύριγγες και νυστέρι κλπ. Αναμένουμε την έμπρακτη απάντηση σας .
Με εκτίμηση τα μέλη του Δ.Σ
Παπαδημητρίου Γεώργιος, Λίτσος Ελευθέριος, Στούπας Σταμούλης, Ζώης Νικόλαος, Μύτακας Κωνσταντίνος, Ζώης Νικόλαος, Κουτιβής Ευάγγελος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close