Δυτική Ελλάδα

Ζητούν φορολογικές ελαφρύνσεις οι πολύτεκνοι

epi-poluteknoi

Επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου προς τον Υπουργό Οικονομικών όπου και ζητείται εν’οψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου να αρθούν οι “άδικες διατάξεις και ισχύουν σήμερα και επιβαρύνουν τις πολύτεκνες οικογένειες”

Αναλυτικά η επιστολή, που κονιοποιείται σε όλους του αρχηγούς των κομμάτων, την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και τους βουλευτές του νομού:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ενόψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νόμου, σας καλούμε να άρετε τις άδικες διατάξεις που ισχύουν σήμερα και επιβαρύνουν πάρα πολύ τις πολύτεκνες οικογένειες.

Με τα σημερινά δεδομένα η πολύτεκνη οικογένεια για ίδιο εισόδημα πληρώνει του ίδιους  φόρους μ΄ έναν άγαμο χωρίς παιδιά και υποχρεώσεις.

Οι διατάξεις αυτές εκτός του ότι δεν στηρίζονται σε καμία λογική βάση, εξαθλιώνουν στην κυριολεξία την πολύτεκνη οικογένεια και την οδηγούν στην απόγνωση.

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επανεξετάσετε απ΄ αρχής όλα τα δεδομένα και να ψηφίσετε ειδικές φορολογικές  ελαφρύνσεις, που να μη συρρικνώνουν δυσβάστακτα και δυσανάλογα το ετήσιο εισόδημα της πολύτεκνης οικογένειας σε σχέση με τους λοιπούς φορολογούμενους, όπως αυτό έγινε με τους τελευταίους φορολογικούς νόμους.

Είναι γνωστό τοις πάσι  και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε ότι η γέννηση των παιδιών πολλαπλασιάζει με γεωμετρική πρόοδο τα έξοδα στην οικογένεια και πρέπει οπωσδήποτε στα πλαίσια της ισονομίας και την κοινωνικής δικαιοσύνης να συνυπολογιστούν όλα τα δεδομένα. Επι πλέον πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ότι η πολύτεκνη οικογένεια με την γέννηση των παιδιών αναζωογονεί το Έθνος και στηρίζει την Εθνική οικονομία, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας πλανάται ως εφιάλτης και απειλεί αυτή την ίδια την ύπαρξή μας ως Λαό και ως ΄Εθνος .

Ελπίζουμε πως θα προβείτε στις διορθωτικές εκείνες ενέργειες που θα ελαφρύνουν φορολογικά τις πολύτεκνες οικογένειες και δεν θα αποτελεί η γέννηση του κάθε παιδιού <<τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης και φορολόγησης>>.

Σε αντίθετη περίπτωση οι πολύτεκνοι της χώρας είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε σθεναρά  ενάντια  αυτής της πολιτικής . ”               

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button