Αυτοδιοίκηση

Ζητά συζήτηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Περιφερειακό Συμβούλιο

epi-brefonipiakosΤην εισαγωγή εκτός ημερήσιας διάταξης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος με τη μορφή του κατεπείγοντος του θέματος περικοπής της χρηματοδότησης των διαθέσιμων κονδυλίων για την απορρόφηση των παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ζητά ο επικεφαλής της «Γέφυρας Ανατροπής και Δημιουργίας», νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Λαλιώτης.

“Ο κ. Λαλιώτης, αν και δεν συμμετέχει στην απερχόμενη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα που έχει ανακύψει με το «ψαλίδισμα» της χρηματοδότησης, καθώς από τις 24 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων και θα καθοριστούν αυστηρότερα κριτήρια απορρόφησης των παιδιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Λιγότερες διαθέσιμες πιστώσεις σημαίνουν και λιγότερα παιδιά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και στα ΚΔΑΠ. Παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων ότι δεν θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των ωφελουμένων, το γεγονός ότι μειώνεται η χρηματοδότηση σηματοδοτεί εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στην ασφάλεια των παιδιών, κάτι που δεν αποδεχόμαστε».

Ο κ. Λαλιώτης, επισημαίνει πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οφείλει να «πρωτοστατήσει» διεκδικώντας τις απαιτούμενες πιστώσεις προκειμένου να απορροφηθούν όλα τα παιδιά, καθώς το 2014 έχουν αυξηθεί λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών οι οικογένειες που αναζητούν βοήθεια  στις χρηματοδοτούμενες δομές”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση Τύπου του γραφείου του κ. Λαλιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button