ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Υπόθεση Novartis: Ομόφωνη απαλλαγή και για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Έκλεισε η υπόθεσή τoυ με ομόφωνο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων για εμπλοκή στις δωροληψίες της Novartis

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η απαλλαγή από κάθε κατηγορία για τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί για δωροληψία στην υπόθεση της Novartis.

Mε την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τον Ανδρέα Λοβέρδο, έκλεισε οριστικά ο φάκελος που αφορούσε στη ενοχοποίηση δέκα πολιτικών που είχαν εμπλακεί με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων σε δωροληψίες, στο πλαίσιο των ερευνών για παράνομες πρακτικές που ακολούθησε και στη χώρα μας ο φαρμακευτικός κολοσσός.


Η απαλλαγή Λοβέρδου έγινε πέντε περίπου χρόνια αφού η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε τον σχετικό φάκελο με τα ονόματα των δέκα πολιτικών στη Βουλή, ενώ αργότερα ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη η οποία δεν επιβεβαιώθηκε από τις δικαστικές διαδικασίες που ακολούθησαν.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, Μαρίας Κάψου, η οποία επίσης είχε ταχθεί υπέρ της απαλλαγής του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στο «δια ταύτα» του βουλεύματος που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο, με εισηγητή τον πρωτόδικη Αθανάσιο Μαρνέρη, επισημαίνεται ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για να αποδοθεί κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου, η οποία φερόταν κατά την κατηγορία να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 εως 17.5.2012.

Οι δικαστές σημειώνουν, ακόμη, στο σκεπτικό τους ότι δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Α. Λοβέρδου για υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνουν οι δικαστές στην αξιολόγηση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», σημειώνοντας ότι οι ένορκες καταθέσεις τους είναι αόριστες, με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής, οι ίδιοι δε δεν ήταν ούτε αυτόπτες ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

kathimerini.gr

Ανδρέας Λοβέρδος: Ημέρα δικαίωσης, ημέρα νίκης, ημέρα χαράς

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Και μετά σου λεει ανεξάρτητη δικαιοσύνη….Βγήκε απόφαση ΤΩΡΑ που τα φιλαράκια του στη ΝΔ κατηγορούνται .αθωωτικη για Λοβέρδο……Τάχα μου ,τάχαμου ότι τζάμπα τους κατηγορούνε οι κακοί όλους αυτούς τους καούς ανθρώπους και έντιμους πολιτικούς…..Εδω ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ….Ωωωω ,Χώρα της φαιδρας πορτοκαλαίας και των ‘προβάτων”……Πόσο ηλίθιους μας περνάνε????Ή μήπως είμαστε κι όλας ,αφού δεν τους “παίρνει και να τους σηκώσει” όλους αυτούς,που μας κατάντησαν επαίτες και βάζουν τη δικαιοσύνη να παίζει το καραγκιόζη ,για να τους ξαναψηφίσουμε ,να τα ξαναφάνε…..Μήπως είμαστε άξιοι σαν λαός του απόλυτου παράλογου ,που ζούμε????Οι νοήμονες μ’ονο που να νπάμε να ζήσουμε??????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button