Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Με λαμπρότητα η υποδοχή λειψάνων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας (φωτο)

Με την δέουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, χθες Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, η υποδοχή αποτμημάτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, προστάτου και πολιούχου της Κατούνας, όπως και του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου και της Αγίας Μαρίνης.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν ευλογίας του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κόντος της Μητρόπολης Καρπενησίου.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχτηκε, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς και στην συνέχεια τελέσθηκε δοξολογία.

Στην σύντομη προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, υποδεχόμενος τα Ιερά Λείψανα, τόνισε την καθαρότητα του Αγίου Αθανασίου στην ζωή του και στο δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τους αγώνες του Αγίου Αθανασίου για να διατηρηθεί αμώμητη η αγιογραφική αλήθεια και η εν γένει ορθόδοξος πίστη και κάλεσε το πλήθος των πιστών στις δύσκολες και προδοτικές ημέρες μας, να μιμηθούμε τον Άγιο Αθανάσιο.

Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος κ.κ.Κοσμάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος έδωσε την άδεια και την ευλογία να έρθουν τα Ιερά Λείψανα στην Ιερά Μητρόπολή Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπως επίσης ευχαρίστησε και τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Κόντο ο οποίος έφερε τα Ιερά Λείψανα στην Κατούνα.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά. Σημειώνεται ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς η εκκλησία ήταν γεμάτη.

Τα Ιερά Λείψανα θα φιλοξενούνται και θα τίθονται προς προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, μέχρι την επομένη ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου το πρωί.

xiromeronews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button