ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Υπεραμύνθηκε των πεζοδρομήσεων στο κέντρο ο Γ. Παπαναστασίου

«Να σταματήσει η λογική του να περνάμε χωρίς λόγο από το κέντρο της πόλης»

Για άλλη μια φορά το θέμα των δυσκολιών που προκαλούνται από τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης, τέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Σχετικό ερώτημα κατέθεσε ο Στέλιος Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο), με αφορμή τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις που καταγράφονται από πολίτες, οδηγούς , σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με επίκεντρο την οδό Βότση. Διερωτήθηκε εάν με τις πεζοδρομήσεις αυτές βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Με μια… υπενθύμιση που έλαβε στο facebook, που τον παρέπεμπε πέντε χρόνια πριν, ξεκίνησε την απάντηση του ο δήμαρχος. Ήταν τότε που παρουσιάστηκε η συγκοινωνιακή μελέτη που είχε προσκρούσει σε θύελλα αντιδράσεων. «Τότε είχε γίνει πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου, που παρέπεμψε στις μετρήσεις των επιστημόνων που δείχνουν πως οι πεζοδρομήσεις «πολύ σωστά έγιναν».

Παρέπεμψε επίσης στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που θα αναρτηθεί τον Νοέμβριο, συμπληρώνοντας πως αν θέλουμε μια σύγχρονη πόλη, θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Για παράδειγμα το ΣΒΑΚ, αποτελεί μια ευρωπαϊκή προτεραιότητα που δίνει έμφαση στον πεζό, στα ΑμεΑ , στο ποδήλατο και όχι στο αυτοκίνητο.


Είπε ακόμη πως όλα γίνονται στη βάση ενός σχεδιασμού, σε συνεργασία με ειδικούς, τονίζοντας πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του να περνά κάποιος οπωσδήποτε από το κέντρο τη στιγμή που υπάρχουν περιμετρικοί δρόμοι, για να φτάσει στον προορισμό του. Οσο για την Βότση απάντησε πως εάν ανοίξει θα «μπλοκάρουν» αυτόματα άλλοι κεντρικοί δρόμοι.

Τέλος σημείωσε πως το κλείσιμο των δρόμων έπρεπε να γίνει νωρίτερα, ώστε να συνηθίσουν οι οδηγοί. Τα έργα των πεζοδρομήσεων αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Τα ΄εργα θα ξεκινήσουν την άνοιξη το 2022 λέει ο δήμαρχος. Και κλείσαμε τους δρόμους ενάμιση χρόνο πριν.Μπράβο ωραία. Φαίνεται δήμαρχε ή δεν κυκλοφορείς στη πόλη ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Δε βλέπεις τι γίνεται καθημερινά στη Βότση; Δε ρωτάς και τα καταστήματα γύρω από την κεντρική πλατεία που είδαν την δουλειά τους να πέφτει κατακόρυφα από το ολοκληρωτικό κλείσιμο της πλατείας; Αλλά σε νοιάζει; Εσύ αυτό που θέλεις να κάνεις για να εξυπηρετήσεις κάποιους θα το κάνεις. Αλλά δε φταίει κανένας .Φταίνε αυτοί που σε ξαναβγάλανε.
    Αλλά τι να πεις τώρα. ότι έκανες λάθος; Γι αυτό και λες όλα αυτά τα ανούσια πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button