Γεγονότα

Υπ. Υποδομών: Μέσα στο 2017 δημοπρατείται η διπλή σύνδεση της Λευκάδας με την Αμβρακία οδό

koi-lefkadaΤη διαβεβαίωση ότι η διπλή σύνδεση Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό θα δημοπρατηθεί έδωσε το Υπουργείο Υποδομών επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του ypodomes.com. Συγκεκριμένα είπε ότι το οδικό έργο σύνδεσης Βόνιτσας -Αγ. Νικολάου-Λευκάδας και Ακτίου – Βόνιτσας – Λευκάδας, θα δημοπρατηθεί εντός του 2017, δίνει το υπουργείο Υποδομών μέσω απάντησης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά.

Τονίζεται ότι, μαζί με το οδικό έργο θα κατασκευαστεί τμήμα του αγωγού ύδρευσης μήκους 7,5 χλμ.

Το κοινό έργο έχει προταθεί να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Μάλιστα, η αρμόδια Διαχειριστική Αρχή έχει ζητήσει από το υπουργείο να υποβληθεί ο φάκελος για το συνολικό έργο έως τις 31 Μαρτίου 2017, προκειμένου αμέσως μετά να γίνει η δημοπράτησή του.

Ως εκ τούτου, το υπουργείο έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να καταθέσει μαζί με την έτοιμη μελέτη του οδικού έργου και στοιχεία της μελέτης του αγωγού ύδρευσης, για τα τμήματα του αγωγού που θα κατασκευαστούν ταυτόχρονα με το δρόμο.

Όπως ενημερώνει στην απάντηση η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου ο προϋπολογισμός κατασκευής του οδικού έργου εκτιμάται σε 43 εκατ. ευρώ. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης (που ξεκινά από τις πηγές του Αγ. Γεωργίου και καταλήγει στη Λευκάδα), η κατασκευή του οποίου ταυτίζεται σε δύο σημεία με την κατασκευή του δρόμου, ύψους 7 εκατ ευρώ (συνολικό κόστος έργου 50 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι ο κ. Καββαδάς επικοινώνησε για το θέμα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, της Γενική Διεύθυνσης Υδραυλικών και Κτηριακών Υποδομών, την Διαχειριστική Αρχή στην περιφέρεια Δ. Ελλάδας καθώς και με τον μελετητή που έχει αναλάβει τη μελέτη του αγωγού, ζητώντας να τηρηθεί η προθεσμία υποβολής του φακέλου στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020, γιατί όπως αναφέρει το έγγραφο της Περιφέρειας, εάν δεν κατατεθεί εγκαίρως ο σχετικός φάκελος οι πόροι που έχουν υπολογιστεί για το συγκεκριμένα έργο θα «διατεθούν σε άλλα έργα του προγράμματος».

http://www.ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button