ΕξελίξειςΠολιτική

Υπ. Παιδείας: Δεν υπάρχει αίτημα για τη μεταφορά των Τμημάτων του Αγρινίου

geg-panepistimio-katalipsi1Στην από 18/3/2015 Ερώτηση, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής  κ. Καραγκούνης Κωνσταντίνος, σχετικά με την παραμονή στο Αγρίνιο των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών  ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς απάντησε:

”Σύμφωνα με το Π.Δ.97/2013 (Α΄134) ορίστηκε η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και ενός μη λειτουργούντος Τμήματος.

Με το ως άνω διάταγμα ορίστηκε  ότι τα τρία εναπομείναντα Τμήματα του καταργηθέντος ιδρύματος, δηλαδή το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων καθώς και το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσονται στην Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη Πολυτεχνική Σχολή αντίστοιχα, με έδρα την Πάτρα, παραμένοντας ωστόσο στην πόλη του Αγρινίου.

Τα προαναφερόμενα Τμήματα λειτουργούν εφεξής ως Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ σύμφωνα με το Υ.Σ./27-03-2015 της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης δεν έχει υποβληθεί στο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. αίτημα για τη μεταφορά των εν λόγω Τμημάτων σε άλλη πόλη.”

            “Ας ελπίσουμε ότι το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. θα τηρήσει την δέσμευση του αυτή και θα παραμείνουν τα τμήματα στην πολη του Αγρινίου, παρά τις άσχημες εξελίξεις που έχουμε με την μεταφορά χρημάτων από τα Πανεπιστήμια και τους άλλους φορείς της κυβέρνησης προς την Τράπεζα της Ελλάδος με την τελευταία ΠΝΠ της Κυβέρνησης.

            Η παιδεία και κυρίως η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο δεν μπορούν να πληρώσουν την ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης.” επισημαίνεται στην ανακοινώσει του γραφείου του βουλευτή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button