Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Υγειονομική βόμβα τα κρατητήρια της Α.Δ. Αιτωλίας…

Δεν φτάνει που οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια πήραν τις περισσότερες υπηρεσίες και το ΤΕΙ και τώρα προσπαθούν να κλείσουν και το στρατόπεδο, στο όνομα των περικοπών δαπανών, δεν δίνουν και τίποτα πλέον στην πολύπαθη πόλη.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης που εδώ και χρόνια παλεύει για την μεταστέγασή της σε έναν αξιοπρεπή χώρο.

Η ΑΙΧΜΗ έχει αναδείξει το θέμα πολλές φορές μέσα από τα ρεπορτάζ της, προκειμένου να φθάσει στα αυτιά και τα  μάτια  της κεντρικής εξουσίας η τραγική εικόνα στην οποία αναγκάζονται να βρίσκονται καθημερινά οι εργαζόμενοι στις αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και οι κρατούμενοι.

Το θέμα αναδείχθηκε  για μια ακόμη φορά με την κράτηση των 56 λαθρομεταναστών που πιάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στον Αστακό. Το Λιμενικό μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισε το σκάφος «ΚΟΜΙ» με σημαία Τουρκίας, κοντά στο Ακρωτήριο «Πετεινάρι», με τους 56 αλλοδαπούς (44 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 παιδιά), διαφόρων εθνικοτήτων, καθώς και τους δυο Ουκρανούς διακινητές. Αρχικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αστακού και στη συνέχεια στην Α.Δ. Αιτωλίας, όπου και κρατήθηκαν  από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε οι μεν μετανάστες να μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης, οι δε διακινητές στην Εισαγγελέα.

Οι συνθήκες όμως είναι επιεικώς απαράδεκτες, καθώς τα κρατητήρια στο παλιό ετοιμόρροπο κτίριο της Α.Δ. δεν υπάρχει καμία υποδομή για ανθρώπινη διαβίωση, αλλά ούτε και επαρκής χώρος για τόσους ανθρώπους. Έτσι πολλοί από τους μετανάστες βρίσκονταν στο πάτωμα του ισογείου που κάποτε λειτουργούσε ως κυλικείο. Φυσικά δεν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο, οι τουαλέτες είναι σε κακά χάλια, η δυσοσμία ήταν έντονη και γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις καραδοκεί ο  κίνδυνος για την υγεία τόσο των ίδιων των κρατουμένων, όσο και των αστυνομικών που τους φρουρούν. Στους συγκεκριμένους φαγητό τους έφερνε  η Μητρόπολη, το νοσοκομείο και ο δήμος ενώ και οι ίδιοι οι αστυνομικοί προσέφεραν ότι μπορούσαν για τα μικρά παιδιά που χρειάζονταν γάλα και καλή τροφή. Μάλιστα οι αστυνομικοί αγόρασαν και παγωτά στα παιδιά δείχνοντας ευαισθησία, που δεν φαίνεται να έχει η Πολιτεία.

Επειδή πολλές φορές έχει χρειαστεί να κρατηθούν περισσότεροι από ένας στα κρατητήρια της Α.Δ. Αιτωλίας και σίγουρα θα χρειαστεί και στο μέλλον, πρέπει η Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να φτιαχτεί το κτίριο των παλιών καπναποθηκών για την στέγαση της αστυνομίας. Πολλοί από τους μετανάστες που συχνά βρίσκονται ως κρατούμενοι στο Μεσολόγγι, πιθανά να προέρχονται  από τις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες. Βλέποντας όμως την κατάσταση στο αστυνομικό «μέγαρο» του Μεσολογγίου, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσουν περισσότερο τις δικές τους υποδομές…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close