ΑυτοδιοίκησηΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Υδροκλοπή από αιρετό στο Αγρίνιο καταγγέλλει ο Κώστας Πιστιόλας και ζητά «απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα»

Για «σκάνδαλο ΔΕΥΑ νο2» κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, Κώστας Πιστιόλας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία και υποστηρίζει ότι μετά το θέμα των υποκλοπών στην ΔΕΥΑ -που είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία- έχει προκύψει και θέμα υδροκλοπών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση συνεργείο της ΔΕΥΑ Αγρινίου έκανε έλεγχο, διαπίστωσε την ύπαρξη παροχής που υδροδοτούσε συγκεκριμένο ακίνητο χωρίς υδρόμετρο, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία μετέβη και κατέγραψε το γεγονός, ενημέρωσε ακολούθως και τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και πρότεινε την επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απ’ τον κανονισμό της ΔΕΥΑ.


Διερωτάται (και υπαινίσσεται όπως φαίνεται από τα συμφραζόμενα) δε ο κ. Πιστιόλας αν το περιστατικό υδροκλοπής που επικαλείται σχετίζεται με κάποιον τρόπο με αιρετό της δημοτικής πλειοψηφίας και αν υπάρχει κάποια σύνδεση – εμπλοκή με την υπόθεση των υποκλοπών στη ΔΕΥΑ Αγρινίου.

«Η στάση της Δημοτικής Αρχής όταν αποκαλύφθηκε η «ξεχασμένη» συσκευή καταγραφής ήχου και εικόνας στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑ, υπήρξε τουλάχιστον…περίεργη. Θα πράξει το ίδιο ξανά; Θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα και θα το αφήσει να περάσει στα «διαδικαστικά»; Αντιλαμβάνεται ή όχι το μείζον θέμα ηθικής τάξης που προκύπτει εδώ;», αναφέρει ο Κώστας Πιστιόλας, μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Σκάνδαλο ΔΕΥΑ νο2: μετά τις υποκλοπές, …υδροκλοπές!

Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις.

Κ. Πιστιόλας: αναμένω άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες απ’ την πλευρά του δημάρχου, για να προστατευθεί το κύρος και η αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου και να περισωθεί ότι έχει απομείνει απ’ την αξιοπρέπεια της Δημοτικής Αρχής.

Συνεργείο της ΔΕΥΑ Αγρινίου έκανε έλεγχο, διαπίστωσε την ύπαρξη παροχής που υδροδοτούσε συγκεκριμένο ακίνητο χωρίς υδρόμετρο, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία μετέβη και κατέγραψε το γεγονός, ενημέρωσε ακολούθως και τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και πρότεινε την επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απ’ τον κανονισμό της ΔΕΥΑ.

pistiolas2 1024x768

Αν η υπόθεση της 8ης Φεβρουαρίου αφορούσε μια κάποια επιχείρηση ή έναν κάποιον δημότη, θα τελείωνε η ιστορία εδώ. Για την ακρίβεια, …σχεδόν εδώ, αφού δεν ξέρουμε αν η αστυνομία, σε μια τέτοια περίπτωση, θα έμενε στην απλή «καταγραφή» της παρανομίας….!

Και κάπου εδώ αρχίζει το κουβάρι να μπερδεύεται επικίνδυνα:

  • Το συγκεκριμένο ακίνητο, όπου διαπιστώθηκε η υδροκλοπή, σχετίζεται με κάποιον τρόπο με αιρετό της δημοτικής πλειοψηφίας;
  • Υπάρχει κάποια σύνδεση – εμπλοκή με τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών στη ΔΕΥΑ Αγρινίου;

Και, παρεμπιπτόντως, η υπόθεση εκείνη θάφτηκε στα αρχεία του Δήμου και είναι πλέον όλοι ευχαριστημένοι στη Δημοτική Αρχή; Ή μήπως η τωρινή υπόθεση της υδροκλοπής αποτελεί συνέχειά της;

  • Η ΔΕΥΑ πήγε τυχαία για έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο και γιατί τώρα;
  • Η χρέωση που ως πρόστιμο προτείνει η ΔΕΥΑ, πως προέκυψε; Πως υπολόγισε τα κυβικά;
  • Ο δήμαρχος ήταν ενήμερος για την πρόθεση διενέργειας ελέγχου ή δεν είχε ιδέα;
  • Ενημερώθηκε μήπως μετά; Και τι έκανε;
  • Κυρίως: τι τώρα προτίθεται να κάνει;

Η στάση της Δημοτικής Αρχής όταν αποκαλύφθηκε η «ξεχασμένη» συσκευή καταγραφής ήχου και εικόνας στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑ, υπήρξε τουλάχιστον…περίεργη. Στάση άμυνας ήταν. Και εύλογα στην τοπική κοινωνία δημιουργήθηκαν συνειρμοί…

Θα πράξει το ίδιο ξανά; Θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα και θα το αφήσει να περάσει στα «διαδικαστικά»; Αντιλαμβάνεται ή όχι το μείζον θέμα ηθικής τάξης που προκύπτει εδώ; Έχει συναίσθηση του τι σημαίνει την περίοδο που εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου προχωρά σε μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών δημοτών, οι ίδιοι αυτοί δημότες να μαθαίνουν ότι …στη ΔΕΥΑ σφάζονται παλικάρια (!!!) και το θέμα περνά στα ψιλά, με μια απλή καταγραφή απ’ την αστυνομία και ένα πρόστιμο απ’ την υπηρεσία;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας, δηλώνει:

«Προσωπικά απεχθάνομαι την ανθρωποφαγία και οι λογικές ποινικοποίησης δεν με αφορούν. Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω από τον κ. δήμαρχο να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την εμπλοκή μέλους της δημοτικής του παράταξης στην υπόθεση υδροκλοπής και να δώσει σαφείς εξηγήσεις στο γιατί ανέχεται όλον αυτόν τον εσμό. Αναμένω άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες απ’ την πλευρά του δημάρχου, για να ΄προστατευθεί το κύρος και η αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου και να περισωθεί ότι έχει απομείνει απ’ την αξιοπρέπεια της Δημοτικής Αρχής».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Όνομα κ.Πιστιολα θέλουμε για να πάρει την απάντηση που πρέπει.
    Όλα στο φώς.Ο δήμαρχος και ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης ύδρευσης κάνουν τον χαζό για τον κοριό που βρήκαν στο γραφείο του. Μπορεί και να μπλοφαριζαν και τώρα πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button