Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

“Θα πιάσουν τόπο τα 400 χιλιάρικα έκτακτη βοήθεια στο Δήμο Ξηρομέρου;”

Με ανακοίνωση της η παράταξη “Ξηρόμερο, Δύναμη Ελπίδας-Ανατροπή Τώρα”, ζητά “να πιάσει τόπο” η πρόσφατη οικονομική ενισχυση που έλαβε ο δήμος Ξηρομέρου.

Η χρηματοδότηση 400.000 ευρώ, αφορά σε αποκατάσταση καταστροφών από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.


Η παράταξη του κ. Τριανταφυλλάκη, προτείνει μάλιστα συγκεκριμένες ενέργειες ώστε το πόσο να διανεμηθεί δίκαια και αποτελεσματικά.

Αναλυτικά:

“Πληροφορηθήκαμε και εμείς ότι ο Δήμος Ξηρομέρου ενισχύεται οικονομικά από το Υπουργείο Εσωτερικών με 400 χιλιάδες ευρώ, για τις πρόσφατες πλημμύρες και καταστροφές που είχαμε σε πολλά σημεία της Δ.Ε. Αστακού στον Δήμο μας.

Καταρχήν κάθε οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει ο Δήμος μας, από εμάς, αφού θα καλύψει πραγματικές ανάγκες των πολιτών, είναι καλοδεχούμενη και γι αυτό δεν θα σχολιάσουμε την διαδικασία.

Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο και την παράταξη μας, είναι αυτά τα λεφτά να επενδυθούν στον Δήμο και να πιάσουν τόπο.

Πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα θα πρέπει να κατευθυνθούν προς ανακούφιση των περιοχών της Δ.Ε. Αστακού που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, αφενός στο τομέα της μελέτης αντιπλημμυρικών έργων, σε γνωστά σημεία που έχουμε αποδεδειγμένα οξύ πρόβλημα και αφετέρου στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, μιας και σε αυτό το κομμάτι σαν Δήμος δεν έχουμε κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια στο δίκτυο αγροτικών δρόμων που διαθέτουμε.

Και οι δύο αυτοί τομείς παρέμβασης που προτείνουμε, αφορούν πολλούς πολίτες, που αντιμετωπίζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές με την πρώτη βροχή και πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου μας, οι οποίοι δεινοπαθούν για να μπορέσουν τα πάνε στα πράγματα και στις δουλειές τους, μιας και πολλοί αγροτικοί δρόμοι έχουν καταστεί αδιάβατοι και περιμένουν από τον Δήμο μία κάποια βοήθεια.

Προτείνουμε:
– Να αποσταλεί άμεσα, πρόσκληση προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για έκτακτη σύγκληση των Τοπικών Συμβουλίων.
– Να συγκληθούν έκτακτα τα Τοπικά Συμβούλια και να στείλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε όλους τους Δημοτικούς Σύμβουλους, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
– Η αξιοποίηση των χρημάτων να γίνει μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τον Δήμο μας.

Επειδή κατά το παρελθόν η δημοτική αρχή δεν λειτούργησε με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων που έλαβε, ζητάμε την καλύτερη αξιοποίηση αυτών των χρημάτων, με σωστή διαχείριση τους και διαφάνεια.
Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς, λαϊκά να πιάσουν τόπο τα χρήματα που παίρνουμε και να χρησιμοποηθούν καθαρά και μόνο στο σκοπό για τον οποίο εκταμιεύονται.”


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button