Γεγονότα

Ξεκίνησε σήμερα η καταβολή των 4,3 εκ. ευρώ στους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας

epi-zimies-seismos-kefalonia1Ξεκίνησε, σήμερα και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής σε πληγέντες, από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού ποσού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη, οι πρώτοι δικαιούχοι παρέλαβαν τις επιταγές, αφού ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.).

Για την άμεση εξυπηρέτηση των πληγέντων και την επίσπευση των διαδικασιών, το προσωπικό των Τ.Α.Σ. και οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εργάστηκαν υπερωριακά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σημειώνεται ότι, εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται να ξεκινήσει και η καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής στους πυρόπληκτους, από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, στο Νομό Ηλείας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, με την ευκαιρία της έναρξης της καταβολής της δωρεάν κρατικής αρωγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κράτος αποδεικνύει ότι κάνει τα πάντα για να εξοικονομήσει τους απαραίτητους για τις κοινωνικές παροχές πόρους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που εργάστηκαν με αίσθημα προσφοράς και εκτός ωραρίου, προκειμένου να φθάσουν άμεσα τα χρήματα στους πληγέντες συμπολίτες μας.

Υποσχόμαστε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε, μέχρι το τέλος του χρόνου, να έχει εκταμιευθεί και αποδοθεί στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των 13 εκατ. ευρώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button