Γεγονότα

Ξεκίνησε ο εργολάβος την Δ20

koi-diorygaΞεκίνησαν την Μεγάλη Δευτέρα οι εργασίες για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη πέρυσι με το τέλος του καλοκαιρού η κεντρική αρδευτική διώρυγα Δ20, που αρδεύει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην Παραχελωϊτιδα.

Το γεγονός ότι το έργο δεν είχε ξεκινήσει όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, προκάλεσε έντονη ανησυχία σε εκατοντάδες παραγωγούς κι έτσι οι πρόεδροι των ΤΕΟΒ της περιοχής, είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας Βασίλη Αντωνόπουλο, για να του μεταφέρουν την ανησυχία τους. Εκεί ο κ. Αντωνόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στη διώρυγα και επισήμανε πως δεν θα υπάρξει ζήτημα με την άρδευση των χωραφιών.

Το έργο της αποκατάστασης της διώρυγας στην Σταμνά, όπου σημειώθηκε η βλάβη, έχει προϋπολογισμό 200 χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με δήλωση του εργολάβου, όπως σημειώνεται από την Περιφέρεια,  θα  έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες.

Η διώρυγα ΔΧΧ( Δ20) τροφοδοτείται από τη σήραγγα Λυσιμαχείας με νερό του συστήματος λιμνών Τριχωνίδας – Λυσιμαχείας. Ξεκινάει από την έξοδο της σήραγγας στην περιοχή Σταμνάς, κατευθύνεται δυτικά προς την περιοχή Νεοχωρίου, περνάει κάτω από τον Αχελώο στη γέφυρα Πενταλόφου και καταλήγει στην περιοχή του Λεσινίου. Στη διαδρομή της τροφοδοτεί τα αντλιοστάσια των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου συνολικής έκτασης 120.000 στρεμμάτων που ποτίζονται με τεχνητή βροχή.

Π.Η.Τ.

Εφημερίδα “Γεγονός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button