ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των πολιτών στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού (φωτο)

Σήμερα Δευτέρα 15/02/2021 ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των πολιτών στο Κ.Υ Αιτωλικού με το εμβόλιο της AstraZeneca για την COVID 19 σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Για την εξέλιξη ενημέρωσε σχετικά η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, αποστέλλοντας και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι οι εμβολιασμοί για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας και για τα άτομα άνω των 75 ετών με τα εμβόλια Pfizer και Moderna.

Για τους εμβολιασμούς έχουν αναπτυχθεί δύο παράλληλα συστήματα. Το ένα σύστημα διενεργεί εμβολιασμούς στις ηλικίες από 75 και άνω και το δεύτερο σύστημα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 64 ετών.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι εμβολιασμοί των 60-64 πραγματοποιούνται στα Κέντρα Υγείας Αιτωλικού, Θέρμου, Αμφιλοχίας, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στην πόλη του Αγρινίου.

2 Σχόλια

  1. Στα Γιάννενα στο πανεπιστημιακό κάνεις και τα δύο είδη εμβολίων. Στο δικό μας το νοσοκομείο γιατί δεν το αφήσανε αυτό και ταλαιπωρούν τον κόσμο;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button