Γεγονότα

Xαμός στην Πάτρα με την έδρα του ΤΕΙ !

Η δήλωση που έκανε ο Αιτωλοακαρνάνας αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, σε ιστοσελίδα του Μεσολογγίου, σύμφωνα με την οποία η Πάτρα χάνει την έδρα του ΤΕΙ  προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Eπιμερισμό ευθυνών επιχερείι ο κ. Σαλμάς

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης, σύμφωνα με το thebest.gr δεν αρκέστηκε μόνο στην ανοικτή επιστολή που εξέδωσε αλλά ανέβηκε στην Αθήνα και απαίτησε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε τεταμένο κλίμα με τις φωνές του Προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας ν΄ακούγονται έξω από το γραφείο.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ είπε μεταξύ άλλων στον υπουργό ότι η αλλαγή της έδρας ισοδυναμεί με έγκλημα. Ο Σωκράτης Καπλάνηε αναφέρει ότι ο υπουργός δεν απάντησε ευθέως στα ερωτήματά του αλλά εμφανίστηκε προβληματισμένος.

Την ίδια ώρα και ο  Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ Γιάννης Μάκκας δηλώνει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ από την Πάτρα στο Μεσολόγγι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβερνητικοί κύκλοι λένε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη στο Π.Δ. για αλλαγή της έδρας.

Ο κ, Μάκκας επίσης επικαλέστηκε τηλεφωνική επικοινωνία με στενό συνεργάστη του υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου, από τον οποίο ζητήθηκε δημόσια τοποθέτηση. Σύμφωνα με τον κ. Μάκκα ο συνεργάτης του υπουργού δήλωσε άγνοια για τις δηλώσεις του Μάριου Σαλμά.
Σε κάθε περίπτωση η δημοσίευση του Π.Δ. θα δώσει την οριστική απάντηση, ωστόσο ήδη στην Αχαΐα έχει αρχίσει ν’ ανοίγει μέτωπο.

Δηλώσεις Σαλμά

Στο μεταξυ χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του “Αχελώος TV” ο αναπληρωτής υπουργός, επιχείρησε να κάνει εξίσου επιμερισμό ευθυνών σχετικά τα οσα δεν έχουν γίνει για την Αιτωλ/νία μέσα απο το Σχέδιο “Αθηνά”, επισημαίνοντας παράλληλα πως τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ακόμη, δεν σχολίασε τις αντιδράσεις που προκαλεσαν οι δηλώσεις του σχετικα με την εδρα του ΤΕΙ Δυτικης Ελλάδας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button