Γεγονότα

Βροχή τα "ραβασάκια" για απλήρωτες κλήσεις

Κατά εκατοντάδες στέλνονται αυτό το διάστημα ειδοποιήσεις από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Αγρινίου για απλήρωτες κλήσεις σχετικά με  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πρόκειται για παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί είτε από την Τροχαία, είτε από την Δημοτική Αστυνομία και αφορούν σε προηγούμενα χρόνια, ενώ τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι “ξεχασιάρηδες” οδηγοί κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος αλλά και την ποσότητα των παραβάσεων. Ξεκινούν από μικροποσά για στάθμευση και φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες ευρώ, για τους οδηγούς που ήταν επιρρεπείς τόσο στην παράβαση , όσο και στη μη πληρωμή των προστίμων.
Στις  ειδοποιήσεις οι πολίτες που έχουν συμπεριληφθεί στον σχετικό κατάλογο παραβάσεων Κ.Ο.Κ. καλούνται να διευθετήσουν την οφειλή τους, ή να επιστρέψουν τις ειδοποιήσεις, εάν τα στοιχεία που αναφέρονται είναι σωστά ή να προχωρήσουν σε συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων εάν το ειδοποιητήριο την περίοδο της παράβασης ανήκε σε άλλο ιδιοκτήτη κλπ

rabasaki
Το πλήθος των ειδοποιητηρίων είναι αρκετά μεγάλο, ειδικά για τις παραβάσεις των τελευταίων ετών, αφού είναι γνωστό ότι με την ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας τα προηγούμενα χρόνια έκοψε χιλιάδες κλήσεις για παραβάσεις κυρίως στάθμευσης στο κέντρο, εξαιτίας του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Μεγάλος αριθμός από αυτές τις κλήσεις δεν έχει πληρωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν. Προφανώς πολλοί πολίτες δεν αξιολόγησαν και τόσο σοβαρά τις συγκεκριμένες κλήσεις, που οι περισσότερες αφορούσαν σε μικροποσά, των δέκα ευρώ έκαστη.  Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν απλήρωτες αρκετές κλήσεις που πλέον έχουν συγκεντρωθεί και τα σχετικά ποσά περιλαμβάνονται τώρα στα σχετικά ειδοποιητήρια, όπως αυτό της φωτο.
Οι πολίτες που έχουν λάθη στις ειδοποιήσεις, ή αυτές έγιναν από άλλον ιδιοκτήτη καλούνται να παρέχουν την σχετική ενημέρωση στον αρμόδιο υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας, ώστε να αποφύγουν την βεβαίωση των οφειλών.
Από εκεί και πέρα η αποστολή των εγγράφων αυτών, αποτελεί  ειδοποιήσεις προς τους πολίτες, αφού τα χρέη στη συνέχεια θα βεβαιωθούν και εφόσον δεν πληρώνονται, θα επιβαρύνονται με νόμιμες προσαυξήσεις κλπ.
Να θυμίσουμε πως για οφειλές άνω  των 300 ευρώ, οι οφειλέτες δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

εφημερίδα Γεγονός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button