ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Όχι, δεν ήταν θετική η προσέγγιση Βορίδη για την εκτροπή

Σε έναν ευχάριστο και υγιεινό περίπατο, εξελίχθηκε η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αγρίνιο, μιας και δεν δέχθηκε πίεση για κανένα από τα μείζονα ζητήματα της περιοχής, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Και σίγουρα, το πιο σημαντικό από αυτά είναι η εκτροπή του Αχελώου, που να θυμίσουμε πως η κυβέρνηση την νεκρανασταίνει με αποφασιστικότητα και με το πρόσχημα του Θεσσαλικού κάμπου, που διψάει…

Οι δηλώσεις του κ. Βορίδη, ήταν μάλλον ένα “χάιδεμα στ’αυτιά” των τοπικών αιρετών που είναι και στελέχη της ΝΔ και που δεν έδειξαν καμιά διάθεση να του θέσουν σε αυστηρό τόνο το θέμα.

Και η δήλωση του υπουργού για την εκτροπή, ήταν μια περισσότερο νομική προσέγγιση του θέματος που δεν πρέπει να μας καθησυχάζει, το αντίθετο μάλιστα. Άλλωστε, είναι προφανές πως ότι κάνει η κυβέρνηση θα το κάνει με νομικό “περίβλημα”, ξεκινώντας από τα διαχειριστικά σχέδια.

Απορία άξιο είναι πως ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, εξέλαβε τη δήλωση αυτή, ως “θετική προσέγγιση”…

Προς επίρρωση των παραπάνω, ακολουθεί η δήλωση που έκανε μόλις πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλία ο Μάκης Βορίδης:

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης της χώρας μας περιλαμβάνει την κατασκευή περιβαλλοντικών υποδομών και ειδικότερα την πλήρη αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων μέσω κλειστών δικτύων άρδευσης. Μέσα σε αυτά τα έργα είναι και η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον Αχελώο“.

Φυσικά, ένας έμπειρος πολιτικός σαν τον Βορίδη, δεν θα τα έλεγε έτσι και στο Αγρίνιο, έκανε λοιπόν επίκληση νομικών λόγων για να γίνει κάπως αρεστός… Και με βάση τη δήλωση Παπαναστασίου, μάλλον τα κατάφερε.

Π.Η.Τ.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close