ΠολιτισμόςΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γ. Σακαρέλου “Της λευτεριάς το τίμημα…”

Η αληθινή ιστορία του Κρικελλιώτη ιδεολόγου αγωνιστή δασκάλου Βασίλη Παπανικολάου

«Της λευτεριάς το τίμημα… Η αληθινή ιστορία του ιδεολόγου αγωνιστή δασκάλου Βασίλη Παπανικολάου», είναι ο τίτλος του βιβλίου που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Γράμμα». Συγγραφέας του ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Γ. Σακαρέλος.

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολύχρονης και κοπιαστικής έρευνας. Κυρίαρχη θέση στις 231 σελίδες του έχουν οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, οι πρωταγωνιστές των γεγονότων της Εθνικής Αντίστασης και του εμφύλιου σπαραγμού, που, με τις αυθεντικές αφηγήσεις τους, φωτίζουν γεγονότα εκείνης της ιστορικής περιόδου, καθώς και στιγμές και σκηνές της πολυτάραχης ζωής του Κρικελλιώτη δασκάλου Βασίλη Παπανικολάου, για τον οποίο έχουν γραφτεί τόσα λίγα κι έχουν ειπωθεί τόσα πολλά. Ενόςανθρώπου, που, με τη στάση του και τις ενέργειές του, έμελλε να γίνει πανελλήνια γνωστός:


 Ως ο δάσκαλος, που έδωσε απελευθερωτικό τόνο, παλλαϊκό χαρακτήρα και χρώμα στην Αντίσταση, παραδίδοντας τη σημαία του Αγώνα στον Άρη Βελουχιώτη, τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ.
 Ως ο άνθρωπος, που, εξαιτίας της πίστης του, των ιδεωδών, των ιδανικών του και της δράσης του, δημιούργησε εξαιρετικούς φίλους και άσπονδους εχθρούς.
 Ως ο ήρωας, που, το όνομά του και η δράση του, ανακατωμένα με στοιχεία θρύλου, έγινε σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και μπόλιασε τις μετέπειτα γενιές.
 Ως ο νεκρός, στο μνήμα του οποίου είναι ανεξίτηλα χαραγμένα τα μακάβρια χαρακτηριστικά του αδελφοκτόνου πολέμου, η ακραία έκφραση μίσους κι εκδίκησης.
 Ως το σύμβολο της ανάγκης εθνικής συνεννόησης, κατανόησης, αναγνώρισης και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Αποκλειστική διάθεση: Κωνσταντίνος Γ. Σακαρέλος
Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας, Τηλ.: 2631041250 &6974718855
Email: ksakmail@gmail.com

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button