PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αγρινιώτης πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί (προοδευτικά) ότι δεν κολλάει κορωνοϊός σε Εκκλησία και μετάληψη!

Αυτές τις μέρες που η ανησυχία για τον κορωνοϊό αυξάνεται, ακούμε πολλά και σοβαρά, όπως κι άλλα τόσα ασόβαρα. Αν θες να δεις υπεύθυνη στάση διαβάζεις τι λέει ο Μεσογαίας και τουλάχιστον παρηγορείσαι. Αν και πάλι, το θέμα της μετάληψης από το ίδιο κουτάλι δεν εγγίζεται.

Πιστοί και από την περιοχή μας περιμένουν να βγει μια οδηγία που να λέει ότι δεν φτάνει να κρατιούνται στο σπίτι οι ευπαθείς ή οι πολύ ηλικιωμένοι. Σε πολύ κόσμο δεν υπάρχουν συμπτώματα, τι να κάνουμε τώρα. Οι γιατροί τα είπαν, τα ξαναείπαν, μερικοί δεν θέλουν να καταλάβουν. Τίποτε προς το παρόν…

Ακούμε όμως και χιλιάδες ανεκδιήγητα πράγματα για πως γίνεται η θέωση εντός της Εκκλησίας και πως δεν κολλά από το σκεύος ή το κουτάλι της μεταλαβιάς ο ιός, γιατί έτσι λέει η πίστη. Και δυστυχώς στα μέρη μας τα ακούμε ακόμη και από πολιτευτές του (φερόμενου ως) προοδευτικού χώρου! Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ. Βασιλείου που, είπαμε, να γεφυρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησία αλλά όχι κι έτσι.

Εκεί που διαβάζεις στο facebook για το αλκοόλ που μάλλον σκοτώνει το μικρόβιο(!) την στιγμή που αγνοούμε τόσα και τόσα, έρχεται μετά το βραστό νερό να βοηθά πολύ. Και μετά ακολουθεί κι ο παροξυσμός της αγάπης(!) εντός Εκκλησίας, λέει, ώστε να πάνε όλα καλά. Όπως επίσης και ο… μυστηριακός ρεαλισμός της σιωπηρίας! “Εκεί -λέει -που το κτιστό ενώνεται με το άκτιστο” και “στην μαγική θρησκευτική εκδήλωση με τον Αναστημένο Κύριο στο… αισχατολογικό(sic) ουράνιο δείπνο”, εκεί να μην το φοβόμαστε το θέμα ιδιαίτερα!

Ωραία τότε, άμα είναι έτσι, ας πούμε ότι προλαμβάνουμε την περίπτωση που κάποιος δεν είναι αρκετά πιστός και δεν έχει ενστερνιστεί το θαύμα και τον λόγο του Θεού. Κι αν φύγει εκείνος με τον ιό και κολλήσει άλλον κόσμο; Πού τα ξέρουμε όλα αυτά; Ως πότε θα μιλάμε ακατάληπτα για να μην καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος; Τα πράγματα δεν είναι για πλάκα.

Πόσο κακό θα έκανε στο πρεστίζ της Εκκλησίας μια πρωτοβουλία να γίνονται εντός οι λειτουργίες αλλά οι πιστοί να είναι-τουλάχιστον-στον προαύλειο χώρο; Γιατί δεν περνά από την σκέψη της να βάλει νερό στο κρασί της και να κοινωνά ο κόσμος από ένα κουταλάκι μιας χρήσης έστω; Ή κάποιο άλλο μέτρο, έστω περιορισμού; Επειδή γίνεται θαύμα και δεν κινδυνεύει κανείς; Θα μου πεις, εδώ ολόκληρη λοιμωξιολόγος η Γιαμαρέλου, αφού πρώτα συνέστησε στον μισό πληθυσμό να μην πηγαίνει στις Εκκλησίες, μας είπε ότι θα κοινωνήσει ή πιστεύεις ή δεν πιστεύεις…

Να κόψουμε τις φιλοσοφικές μπούρδες και να ακούσουμε τι λένε οι επιστήμονες. Οι γιατροί στα νοσοκομεία(με όλες τις συνδικαλιστικές παλιές αμαρτίες)έχουν προειδοποιήσει και προσπαθούν να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι ακόμη δεν ξέρουν καν το θέμα!

Καιρός να αφήσουν τις αηδίες, λοιπόν, ορισμένοι και ειδικά εκείνοι με τον δημόσιο λόγο. Και καιρός τα κόμματά τους να αποδείξουν ότι, όχι, δεν είναι αχταρμάς, υπάρχουν και κάποια θεμελιώδη που πρέπει να τηρούνται.

Υ.Γ. Γράφει η στήλη με τραβηγμένα σενάρια για να δείξει το παράλογο του να ερμηνεύει η Εκκλησία την Θεία Πρόνοια σε ένα ακόμη θέμα όπου είναι “άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button