Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Βασιλακόπουλος: «Όποιος έχει συμπτώματα από τη σκόνη και δεν έχει νόσο, να μην το αποδώσει σε αυτή»

Για τα προβλήματα που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό η αφρικανική σκόνη μίλησε o καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξηγώντας ότι «πάντα όταν επιβαρύνεται η ατμόσφσαιρα με μικροσωματίδια, άνθρωποι με προυπάρχουσες νόσοι επιβαρύνονται καθώς τα σωματίδια κάθονται στον βλεγνογόνο και κάνουν φλεγμονή. Έτσι σε οργανισμό που έχει ήδη φλεγμονή από άσθμα, αλλεργία, αυτύ αυξάνεται αυξάνει και προκαλεί συμπτώματα».

Γι’ αυτό και σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο «έαν κάποιος έχει κάποια νόσο και τη γνωρίζει πρέπει να μιλήσει με τον θεράποντα ιατρό του για το πώς πρέπει να τροποποιήσει την αγωγή και συνήθως αποφασίζεται ενίσχυση αλλά ποτέ δεν το κάνουμε μόνοι μας, ποτέ ως γιατροί του εαυτού μας».


Παράλληληλα διευκρίνισε ότι «αν κάποιος έχει έντονα συμπτώματα όταν έχουμε αφρικανική σκόνη και δεν γνωρίζει να έχει κάποια νόσο να μην το αποδώσει σε αυτό. Αν κάνει συμπτώματα σημαίνει ότι έχει κάποια νόσο και δεν το ξέρει. Σε υγιή οργανισμό δεν προκαλεί συμπτώματα η σκόνη».

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι «αν βήχουμε μπορεί να έχουμε άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και δεν το γνωρίζουμε, δύο συχνά νοσήματα που οι μισοί από όσους πάσχουν δεν το γνωρίζουν».

«Ιδίως αν έχουμε μια από τις δύο αυτές νόσους και πρέπει να βγούμε σε ανοιχτούς χώρους το καλύτερο είναι να βάλουμε μια μάσκα υψηλής προστασίας καθώς αυτές κατακρατούν το 95% των σωματιδίων και μας προστατεύουν» κατέληξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.


Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button