Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Βασανιστικό ερώτημα: Πότε θα αποκατασταθεί ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου;

Υπεύθυνη ενημέρωση ζητούν δημότες του Μεσολογγίου, σχετικά με την πορεία αποκατάστασης του τοπικού ΧΥΤΑ.

Όπως φαίνεται υπάρχει ένα πέπλο άγνοιας σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα, που έχει οδηγήσει τον δήμο σε λύσεις μεταφοράς των σκουπιδιών σε άλλους ΧΥΤΑ, ενώ ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με εκκλήσεις προς τους πολίτες να κατεβάζουν τα σκουπίδια τους συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.


Την ίδια στιγμή, τα χθεσινά νέα απο την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) που είναι ο αρμόδιος για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου, δεν είναι καλά, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε αρνητική απόφαση στο νέο αίτημα του δήμου Μεσολογγίου για μεταφορά σκουπιδιών.

Από τον Φορέα όμως, δεν δίνονται σαφείς απαντήσεις για το εάν η απόφαση αυτή είναι μόνιμη ή πρόκειται να ανακληθεί με άλλη, πιθανώς και σήμερα.

Παρακάτω, παρατίθεται το ερώτημα που θέτει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο αναγνώστης του Messolonghinews.gr, Σπύρος Αποστολόπουλος που προέτρεψε να το αναδημοσιευτεί:

«Καλημέρα, θα ρωτάω κάθε μέρα: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ, ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ?
(ΘΑ ΡΩΤΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ)»

Στο παραπάνω ερώτημα, το τοπικό site συμπληρώνει ότι είναι απίθανο να υπάρξει σαφής απάντηση διότι απλά εδώ και 11 μήνες σε επίπεδο έργου δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, ενώ τίποτε δεν έχει γίνει σχετικά με τις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν καταθέσει από τον Νοέμβριο εργαζόμενοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ώστε να μην καταπονούνται τα απορριμματοφόρα του δήμου, διανύοντας καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα έως την Πάλαιρο. Κάτι που ήταν μια από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button