ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος: “Διαχρονική η εχθρότητα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον σιδηρόδρομο”

“Οι κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ βαρύνονται με το διαχρονικό και προμελετημένο έγκλημα της εχθρότητάς τους, απέναντι στο σιδηρόδρομο, το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέσον μεταφοράς”, σημείωσε μιλώντας στη βουλή ο Γιώργος Βαρεμένος, Τομέαρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης, ο κ. Βαρεμένος, τόνισε:

“Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, που ειρωνικά φέρει το όνομα Χαρίλαος Τρικούπης, όχι μόνο δεν κατασκεύασαν, αλλά ούτε καν προέβλεψαν για τον αιώνα τον άπαντα, τη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής. Στην Αιτωλοακαρνανία έδωσαν 15 εκ. για την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής και μετά την παράτησαν να ρημάζει ως παλιοσίδερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε στην αντίθετη κατεύθυνση με τη λειτουργία της ηλεκτροκίνητης γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη, την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών και την οραματική δρομολόγηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, βάζοντας έτσι την Βόρεια Ελλάδα στην καρδιά των εξελίξεων και της ανάπτυξης των μεταφορών και όχι μόνο, στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δήθεν Μακεδονομάχοι, τι ακριβώς έχουν να αντιτάξουν στον πρωτοποριακό αυτό σχεδιασμό, που δικαιώνεται πανηγυρικά από τις εξελίξεις;
Άκουσαν αυτοί οι Μακεδονομάχοι της συμφοράς -τώρα που οι περικεφαλαίες δεν εμποδίζουν την ακοή τους- τον Ζόραν Ζάεφ, που δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια;

Η ψήφιση του νομοσχεδίου, που βασίζεται σε ότι είχε έτοιμο ο ΣΥΡΙΖΑ για την κύρωση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, δεν πρέπει να αποτελέσει μια τυπική Κοινοβουλευτική Πράξη, αλλά να λειτουργήσει ως μια ιστορική συγνώμη, των κατεστημένων δυνάμεων, για όσα έπραξαν κατά του σιδηρόδρομου.”

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close