ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος για το Σ/Ν του ΥΠΑΑΤ: “Σχιζοφρενική σχέση μεταξύ προπαγάνδας και πραγματικότητας”

“Σημαντικά τμήματα του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού αναγκάζονται να ζουν την σχιζοφρένεια όταν ακούνε για τα λεφτά που μοιράζονται και λεφτά δεν βλέπουν” σημείωσε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

“Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος ο Υπουργός θα παραδέχονταν ότι αυτό είναι βασανιστικό” συμπλήρωσε.

Ειδικότερα. σημεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΑΤ:

“Σημαντικά τμήματα του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού αναγκάζονται να ζουν την σχιζοφρένεια όταν ακούνε για τα λεφτά που μοιράζονται και λεφτά δεν βλέπουν. Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος ο Υπουργός θα παραδέχονταν ότι αυτό είναι βασανιστικό.

Οι κτηνοτρόφοι για τις ζημίες των αμνοεριφίων το Πάσχα δεν έχουν δει δεκάρα τσακιστή.

Στους ψαράδες ψάχνουμε με το πυροφάνι να βρούμε ποιοι πήραν το 800αρικο και όχι ποιοι δεν το πήραν , μετά τις προϋποθέσεις και τους κόφτες , που έβαλε το Υπουργείο Οικονομικών.

Στις μικρομεσαίες ιχθυοπαραγωγικές επιχειρήσεις οι εξαγωγές που αποτελούν το 80% της παραγωγής , υπέστησαν ζημιά και η κατανάλωση έπεσε. Για την αποθεματοποίηση απαιτούνται έξοδα. Αν δεν ενεργοποιηθούν τώρα με τον COVID19 κονδύλια για έκτακτες ενισχύσεις ποτέ θα γίνει αυτό.

Στην Αιτωλοακαρνανία πτηνοτροφική επιχείρηση με 212 εργαζομένους και τζίρο το 2019 25. 000.000, μέχρι τον κορωνοϊό δεν είχε ανοίγματα σε ταμεία κ.τ.λ. με έναν τραπεζικό δανεισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Έχει όμως χρέος 7,5 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές (Οι οποίοι πλέον απαιτούν μετρητά ) εκ των οποίον 2 εκατ. ρυθμισμένα .

Η τράπεζα αρνείται τον δανεισμό επειδή το 2018 η εταιρία παρουσία σε ζημιά , παραβλέποντας όμως το γεγονός ότι είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις 4 εκατ. ενώ για το 2020-2023 προγραμμάτιζε αντίστοιχες επενδύσεις αξίας 20 εκατ. για παραγωγήκοτόπουλουσυμβατικούχωρίςαντιβιοτικά.

Σε άλλες επιχειρήσεις οι τράπεζες απαιτούνCashCollateral (μετρητά )20% επί του συνολικού ποσού , που θα δανείσουν.

Τι θα γίνει τελικά; Θα ανακηρύξουμε την περιφέρεια σε zombieland;Για την παραγωγή της κάνναβης λέγατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί το χασίς , ενώ τώρα τη δέχεστε πανηγυρικά. Φαντάζομαι όχι για την ευφορία που προκαλεί το χασίς ανάλογη της προπαγάνδας.

Εγώ λέω καταλήγοντας , ότι θα πρέπει να συζητήσουμε με νηφαλιότητα. Να πείτε τι μπορείτε να δώσετε και για ποιο λόγο και εμείς να αντιπαραθέσουμε την κριτική και τις προτάσεις μας για την προστασία και αναβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button