ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος για Καπνικό Σταθμό: «Η επίσκεψη του Υπουργού να δώσει το έναυσμα για την υλοποίηση του έργου»

Σε δήλωση για τον Καπνικό Σταθμό Αγρινίου προχώρησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρουσίασε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό την πρόταση του Δήμου Αγρινίου για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου.

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως «η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού με τον δήμαρχο Αγρινίου στον χώρο των κτιρίων, πρέπει να δώσει το έναυσμα για την υλοποίηση του έργου, που θα είναι μία πολιτιστική και όχι μόνον προίκα, τόσο για την πόλη του Αγρινίου, όσο και για την ευρύτερη περιοχή».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Βαρεμένου:

«Από το 2018 είχα συμφωνήσει με την ηγεσία το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση των κτιρίων του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου, με σκοπό την δημιουργία ενός πολυχώρου, που θα συστέγαζε και Μουσείο Καπνού.

Μετά από συνάντηση με την τότε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο της, είχε συμφωνηθεί η συνέργεια και του Πανεπιστημίου στο όλο project και δεν πρέπει να συνεχίσει ο γάτος να κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια των κτιρίων του Καπνικού Σταθμού για να γίνει κατανοητό για ποιόν ακριβώς λόγο επιδίωκα και την εμπλοκή του Πανεπιστημίου, μαζί με το Δήμο και την Αρχαιολογική Εταιρεία.

Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού με τον δήμαρχο Αγρινίου στον χώρο των κτιρίων, πρέπει να δώσει το έναυσμα για την υλοποίηση του έργου, που θα είναι μία πολιτιστική και όχι μόνον προίκα, τόσο για την πόλη του Αγρινίου, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Είναι προφανές ότι ούτε δια της αφαίρεσης (π.χ. Πανεπιστημιακών Τμημάτων) ούτε δια της διαίρεσης δυνάμεων, μπορεί να γίνει κάτι απαραίτητο για τον τόπο σε καιρούς χαλεπούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button