PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Βανδή: Ακριβότερη στην Καστοριά, φθηνότερη(;) στο Βόλο και πάει λέγοντας…

Με μια δαπάνη του δήμου Βόλου προ τριετίας η οποία είναι και άγνωστο εάν πράγματι αποτυπώνει το σύνολο του κόστους, ο Δημήτρης Τραπεζιώτης επανέρχεται στο θέμα  της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή στο Αγρίνιο.

Ο τέως δήμαρχος Θεστιέων, σε μια ανακοίνωση που προέρχεται από το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» και την «Υπερκομματική αυτοδιοίκηση για το Αγρίνιο του μέλλοντος μας» (σ.σ. που προφανώς πρόκειται για την δημοτική παράταξη που ετοιμάζεται), συγκρίνει την απόφαση του δήμου Βόλου το 2019 για την τότε παρουσία της Δ. Βανδή στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που κόστισε 9.920 ευρώ, με την γνωστή απόφαση της Κοινωφελούς του δήμου Αγρινίου των 50.000 ευρώ, που αφορά στον προϋπολογισμό της συναυλίας και όχι στην τελική δαπάνη. Ο τ. δήμαρχος αμφισβήτησε και την ύπαρξη χορηγών,  λέγοντας πως πρόκειται για «επινόηση» μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε.


Να σημειωθεί επίσης πως στον Βόλο η παρουσία της Βανδη δεν αφορούσε αποκλειστικά σε συναυλία της, αλλά σε μια εκδήλωση με τη συμμετοχή και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βόλου με παιδική χορωδία κλπ για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του 2019.

Επαγγελματίες του χώρου του θεάματος θα πρέπει να σημειωθεί , σχολιάζουν πως οι συνολικές δαπάνες περιλαμβάνουν διάφορα έξοδα και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα το όφελος αποκλειστικά της ερμηνεύτριας. Χαρακτηριστικά τονίζουν για τη δαπάνη του δήμου Βόλου, πως το ποσό μάλλον δεν αποτυπώνει το πλήρες κόστος, επισημαίνοντας μάλιστα πως τέτοια ποσά (9.000 ευρώ) «απολαμβάνουν» ως αμοιβές… δημοτικοί τραγουδιστές και σίγουρα όχι η Δέσποινα Βανδή.

Ένα ίσως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η συναυλία της κ. Βανδή στην Καστοριά, που έγινε μόλις μια μέρα πριν τη συναυλία στο Αγρίνιο.

Αν κανείς ανατρέξει στη «Διαύγεια» του δήμου Καστοριάς και στις δαπάνες των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα διαπιστώσει πως για τη διοργάνωση της συναυλίας της δημοφιλούς ερμηνεύτριας η δαπάνη είναι  33.480,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Προβλέπεται άλλη μια δαπάνη για την ηχο-φωτιστική κάλυψη συναυλίας 14.000,00 € συμπ. ΦΠΑ. Περίπου δηλαδή 47.500 ευρώ συνολικά.

Συμπέρασμα: Η ο Αχιλλέας  Μπέος είναι πιο «καταφερτζής» στις συμφωνίες του σε σχέση με άλλους δημάρχους, ή το κασέ της κ. Βανδή εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά την πανδημία… Η δεν συμβαίνει τελικά τίποτε από αυτά τα δυο και ο καθένας ερμηνεύει τις διάφορες αποφάσεις στη «Διαυγεια», κατά το δοκούν, για ευνόητους λογους και χωρίς να υπάρχει η πλήρης εικόνα.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Αγρινίου Μ. Παπαγεωργίου τέλος να θυμίσουμε, πως προσδιόρισε την τελική επιβάρυνση για τον δήμο στις 25.000 ευρώ, αφού απο το προϋπολογισθέν ποσό, αφαιρέθηκαν δαπάνες που δεν χρειάστηκαν, αλλά και χορηγίες ιδιωτών, όπως υποστήριξε.

Όλο το αρχείο των δαπανών των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Καστοριάς ΕΔΩ

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button