ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βανδαλισμοί σε σχολεία του Αγρινίου – η απάντηση Οικονόμου: «Να μπουν κάμερες-φωτισμός»

Στην ερώτηση της Ελληνικής Λύσης σχετικά με τους βανδαλισμούς στα σχολεία του Αγρινίου που αναδεικνύουν την ανάγκη για πρόσληψη σχολικών φυλάκων απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Τονίζεται ότι από την Δ.Α. Ακαρνανίας εκδηλώνονται όλες οι ενδεδειγμένες υπηρεσιακές ενέργειες,  προκειμένου να προσδιοριστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος.


Πραγματοποιήθηκε, ακόμη, συνάντηση του Διευθυντή της Δεύθυνσης Αστυνομίας  Ακαρνανίας με τους Διευθυντές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου (που συστεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα), στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, ενώ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκε η λήψη επιπλέον μέτρων αστυνόμευσης στην εν λόγω σχολική μονάδα.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην απάντηση του υφυπουργού, υποστηρικτικά στο έργο της Αστυνομίας θα τύγχαναν τα εξής μέτρα:

«εξασφάλιση κονδυλίων προς τον σκοπό της πρόσληψης σχολικών φυλάκων ή προσωπικού ασφαλείας, για την επιτήρηση των σχολικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες,
τοποθέτηση καμερών επιτήρησης σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού, εντός και πέριξ των σχολικών κτιρίων, σε ικανό ύψος και με προστατευτικές μπάρες, για την πρόληψη και αποτροπή καταστροφής αυτών».

Η απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου αναλυτικά:

«Απάντηση στην από 15-02-2021 με αριθμό 4156 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Α. ΑΒΔΕΛΑ και Κ. ΧΗΤΑ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ό,τι μας αφορά και πλέον των διαλαμβανόμενων στο υπ’ αριθ. 7017/4/24507-γ’ από 06-11-2020 Έγγραφό μας, επί της με αριθμό 574/ 15-10-2020 Ερώτησης ενός εκ των ερωτώντων, από κοινού, Βουλευτών, σας γνωρίζουμε ότι, στη περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας (Δ.Α.) Ακαρνανίας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διενεργούνται, πλέον της παράλληλης δραστηριοποίησης των υπολοίπων ειδικών επιχειρησιακών Ομάδων (Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ., Α.Δ.) -σε καθημερινή βάση- στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων – ομάδων ελέγχου), με σκοπό αφενός μεν την αποτελεσματική διαχείριση κάθε είδους παραβατικότητας, συμπεριλαμβανομένων των αναφερόμενων στην εν θέματι ερώτηση μορφών, αφετέρου δε τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες.

Περαιτέρω, πλέον των αμιγώς αστυνομικών δράσεων για την πρόληψη και αποτροπή αυτής της μορφής παραβατικότητας, οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των αρμόδιων Φορέων και Αρχών.

Ειδικότερα, ως προς το διαλαμβανόμενο στην Ερώτηση ζήτημα, σημειώνεται ότι, από την Δ.Α. Ακαρνανίας εκδηλώνονται όλες οι ενδεδειγμένες υπηρεσιακές ενέργειες, ενώ, προκειμένου να προσδιοριστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή αυτής με τους Διευθυντές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου (που συστεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα), στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, ενώ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκε η λήψη επιπλέον μέτρων αστυνόμευσης στην εν λόγω σχολική μονάδα.
Τέλος, δέον να σημειωθεί ότι υποστηρικτικά στο έργο της Αστυνομίας θα τύγχαναν τα εξής μέτρα:

• εξασφάλιση κονδυλίων προς τον σκοπό της πρόσληψης σχολικών φυλάκων ή προσωπικού ασφαλείας, για την επιτήρηση των σχολικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες,

τοποθέτηση καμερών επιτήρησης σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και

τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού, εντός και πέριξ των σχολικών κτιρίων, σε ικανό ύψος και με προστατευτικές μπάρες, για την πρόληψη και αποτροπή καταστροφής αυτών».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button