Δυτική Ελλάδα

Βαλτσόρεμα: Το πέρασμα μιας ζωής (φωτο-video) – η απόφαση για την αποξήλωση της γέφυρας

koi-bartsoremaΚάποιοι ρωτάνε «εναγωνίως», αλλά σε λάθος κατεύθυνση, κάποιοι ενώ διαφωνούν ψιθυριστά δεν θέλουν καν να δημοσιοποιηθεί η άποψη τους, κάποιους άλλους « δεν τους αφορά» το θέμα η δεν τους ενδιαφέρει η φοβούνται να πούν την άποψη τους–δεν ξέρω απο τι- ,κάποιοι θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους και όλοι -όσοι το γνωρίζουν και δεν είναι λίγοι- περιμένουν πρώτα να συμβεί για να εξαπολύσουν μετά μύδρους ,όπως συμβαίνει συνήθως εν Ελλάδι η να πούν ότι δεν γνώριζαν.

Ο Γ. Τσιάμης στo e-nafpaktia γραφει για την μεταφορά της μεταλλικής γέφυρας:
“Να διευκρινίσω λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται τώρα –και όχι όσους θα ενδιαφερθούν όψιμα- ότι η ευθύνη (και απόφαση) για την αποξήλωση της μεταλλικής γέφυρας στο Βαλτσόρεμα τύπου BAILEY και τη μεταφορά της σε άλλο χωριό- τον Διπλάτανο – βαρύνουν

1/ Τη Νομ. Αυτοδ. Αιτωλ/νίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας αφού το κομμάτι «Θέρμο-Γεφ. Βαλτσορέματος-Πλάτανος δια Κάτω Χρυσοβίτσας και Αχλαδοκάστρου με διακλαδώσεις προς Διασελλάκι και Περίστα-Πέρκο» είναι η χαρακτηρισμένη ως 21η επαρχιακή οδός (ΦΕΚ καθορισμού 106/2008) και επομένως ο δρόμος και η γέφυρα είναι αρμοδιότητα της και αυτή έχει τον κύριο λόγο για την απόφαση που θα πάρει για την αποξήλωση της.
2/ Tα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Θέρμου και Ναυπακτίας (Δημ. Ενότητας Πλατάνου) που πρέπει να ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ για την αποξήλωση της , αφού η γέφυρα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στα όρια των δύο Δήμων , όπως επίσης γνωρίζουμε ότι η γέφυρα την περιοχή της Ναυπακτίας εξυπηρετούσε κατά κύριο λόγο.
Οι απόψεις περί παραμονής ή μη της γέφυρας στο Βαλτσόρεμα διίστανται. Εξαρτάται απο ποιά οπτική γωνία βλέπει ο καθένας κάποιο θέμα.
Όμως σε ο,τι αφορά την ιστορική γέφυρα στο Βαλτσόρεμα το θέμα δεν ανάγεται στη χρησιμότητα της σήμερα σαν σημείο διέλευσης οχημάτων, αλλά στη συλλογική μνήμη όσο και στη χρησιμότητά της ως αξιοθέατο .
Η γέφυρα αυτή –ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ- με ιστορία 62 χρόνων, αποτελεί μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς, απείρου κάλλους για τους επισκέπτες του Εύηνου και έχουν δαπανηθεί –ακόμη και μέχρι πρότινος- σημαντικά ποσά από τον Δήμο Θέρμου για τη συντήρηση της .
Πιστεύω ότι ο σεβασμός προς τα ιστορικά μνημεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μνήμη μας και τους κόπους των προγόνων μας πρέπει να θεωρείται αυτονόητος. Η τεχνολογία εξελίσσεται κι αν ακόμη η πατρίδα μας ζεί σε χαλεπούς καιρούς οικονομικής στενότητας δεν είναι δυνατόν να αναζητούμε λύσεις του 1950 , γκρεμίζοντας κάθε παλιό για μια λύση με αμφίβολη αποτελεσματικότητα για τα σημερινά δεδομένα, όπως η προτεινόμενη για το συμπαθέστατο Διπλάτανο
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και παρερμηνειών θα πρέπει να δηλώσω ότι συμπάσχω και κατανοώ το πρόβλημα του Διπλατάνου και όχι μόνο δεν διαφωνούμε να γίνει η γέφυρα τους ,αλλά ενώνουμε τη φωνή μας να βρεθεί άμεση λύση .”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΜΗΣ

http://2.bp.blogspot.com/-6-bGckCRxBI/UvZ2aXVERjI/AAAAAAAACPA/YAV64SaDGb0/s1600/1949+%CE%A4%CE%9F+%CE%93%CE%95%CE%A6%CE%A5%CE%A1%CE%99+%CE%A3%CE%A4%CE%9F+%CE%92%CE%91%CE%9B%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%91+%CE%A0%CE%A1%CE%99%CE%9D+%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%99+%CE%97+%CE%A3%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A1%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%91+%CE%A4%CE%9F%CE%A5+%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5.%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D+%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F+%CE%9F+%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3+%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3.jpg

r

http://www.e-nafpaktia.gr

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button