ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Β. Νουλέζας για υπόθεση Φιλιππίδη: «Τεκμήριο αθωότητας & τηλεδίκες»

Την θέση του για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη αναπτύσσει ο δικηγόρος Ποινικού Δικαίου, Βασίλης Νουλέζας, με τίτλο «Τεκμήριο αθωότητας & τηλεδίκες».

Γράφει τα εξής:


«Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής του θεάτρου και πανταχόθεν βαλλόμενος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης είναι μέχρι τώρα ύποπτος τέλεσης ποινικών αδικημάτων κληθείς να απολογηθει ενώπιον του Ανακριτή και αθώος μέχρι την τελεσίδικη καταδίκη του.

Ανεξάρτητα αν βαρύνεται με σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες προσβολής της προσωπικότητας απόπειρας η τετελεσμένης σεξουαλικής κακοποίησης προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας (Βιασμός) σε βάρος 3 γυναικών ηθοποιών συμπρωταγωνιστριών εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος η τον θόρυβο που προκάλεσε η δημόσια καταγγελία και η ίδια πολύκροτη υπόθεση.

Εξαιτίας της καταγγελθείσης ιδιαιτέρως βίαιης και αντικοινωνικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του στον εργασιακό χώρο .

Δεν δικάζουν όμως σε καμία περιπτωση οι Δημοσιογράφοι το διαδίκτυο η τα Social media.Οι αυτόκλητοι δικαστές του Facebook.
Στην Ελλάδα πλέον υπάρχει η ιδιότυπη Δημοκρατία τωνTweets.

Οφείλουν όλοι ανεξαιρέτως σεβασμό στο Σύνταγμα την ΕΣΔΑ άρθρ.6 τον ΚΠΔ.

Εχει εγκαθιδρυθει δυστυχώς στην χώρα μας ανεπίτρεπτα με την ανοχή όλων ένα καθεστώς τηλεοπτικού καννιβαλισμού και ανθρωποφαγίας.

Κανείς μη εξουσιοδοτημένος χωρίς στοιχειώδη νομική κατάρτιση αγνοώντας την υπόθεση δεν δικαιούται συνεπώς να σπεύδει ανοήτως, επιπόλαια ακραία χωρίς επιφύλαξη να προεξοφλει η να προδικάζει εύκολα την ενοχή του χωρίς να αναμένει την κρίση των φυσικών Δικαστών όπου θα λογοδοτήσει για τις άδικες πράξεις που του αποδίδονται.
Αν αποδειχθούν αληθείς βάσιμες οι σε βάρος του καταγγελίες και κριθεί ένοχος θα τιμωρηθεί.

Οφείλουμε όλοι ως τότε να σιωπήσουμε να σεβαστούμε απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας (in dubio pro reo) που καθημερινά παραβιάζεται βιάζεται και ποδοπατείται κυριολεκτικά με παράνομη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάκρισης μέχρις ότου η υπόθεση φθάσει παραπεμφθει στο ακροατήριο θεμέλιο μιας δίκαιης δίκης.

Το τεκμήριο αθωότητος καθιερώθηκε για πρώτη φορά μετά την Γαλλική Επανάσταση, στο άρθρο 9 της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789, στο οποίο προβλεπόταν ότι: «κάθε άνθρωπος τεκμαίρεται αθώος μέχρις ότου κηρυχθεί ένοχος». Στο Ελληνικό Σύνταγμα της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης του 1827 στην Τροιζήνα, το τεκμήριο αθωότητας διατυπώθηκε ως εξής: «Έκαστος προ της καταδίκης του δεν λογίζεται ένοχος».

Ότι δηλ θεωρείται αθώος μέχρι την αμετάκλητη ετυμηγορία της Δικαιοσύνης .

Η παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορ/νογ επάγεται, πέραν της Αναίρεσης της απόφασης για έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

Διαφωνώ με την υπερβολή τον παραλογισμό και ακρότητες της ελληνικής t v, με την σύγχρονη δημοσιογραφία που προδικάζει παραδόξως την κρίση της Δικαιοσύνης και παροτρύνει την κοινή γνώμη για την ενοχή ενός προσώπου.
Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζομαι τον Π.Φιλιππίδη αλλά τις αξίες και αρχές του θεσμικού ,νομικού μας πλαισίου.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος υφίσταται ανάλογη κακή βάναυση μεταχείριση οφειλει να την καταγγέλλει έγκαιρα στις αρχές.

Διότι αν τυχόν ο Π.Φ.απαλλαγει τότε θα έχει υποστει δυσεπανόρθωτη βλάβη θα έχει σχεδόν ψυχικά , κοινωνικά αλλά και επαγγελματικά καταστραφει , ισοπεδωθει ισόβια στιγματισθεί έχοντας διαπομπευθεί και καταδικαστεί προκαταβολικά απο τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και δελτια ειδήσεων.

Που αν υπάρξει απαλλακτική κρίση δεν θα συμπεριφερθούν όπως το λειτούργημα τους επιβάλλει

Το τεκμήριο αθωότητος ισχύει μέχρις αμετακλήτου δικαστικής αποφάσεως η αμετακλήτου βουλεύματος (άρθρο 5&2α Ν. 4596/2019).
Αυτό επιτάσσει ο νομικός πολιτισμός μας.

Αν πράγματι είμαστε κράτος Δημοκρατίας &δικαίου .

*Δικηγόρος
Ποινικού Δικαίου
»

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap feta rizotto 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button