ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Β. Φωτάκης σε Χρ. Σταρακά: “Το εύκολο είναι να είσαι αρεστός…”

Σχόλιο του αντιδημάρχου μετά το αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης για τις υπερωρίες των υπαλλήλων

Για “διαστρέβλωση γεγονότων κάνει λόγο σε ανάρτηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης, μετά την παρέμβαση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης για το θέμα των απλήρωτων υπερωριών των δημοτικών υπάλληλων.

Η παράταξη της κ. Σταρακά, ζήτησε συνάντηση για το θέμα, επικαλούμενη έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη, δεν αφορά αποκλειστικά τον δήμο Αγρινίου, αλλά όλους τους δήμους της χώρας, κάνοντας ακόμη λόγο για “εργαλειοποίηση” του προσωπικού του δήμου Αγρινίου.

Γράφει συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος:

“Είναι εύκολο να χαϊδεύεις αυτιά, να είσαι αρεστός, όμως εδώ φτάνουμε να μιλάμε για καθαρή διαστρέβλωση γεγονότων!

Ένα έγγραφο του ΥΠΕΣ που αφορά όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας επιχειρείται να παρουσιαστεί ως έγγραφο με μόνο αποδέκτη τον Δήμο Αγρινίου.

Κατανοώ την αγωνία όλων, πάνω από όλα των υπαλλήλων, σε αυτή τη βάση όμως είναι ανεπίτρεπτο να εργαλειοποιούμε το προσωπικό του Δήμου για να δικαιολογηθούν συγκεκριμένες λογικές και ενέργειες που ακολουθήθηκαν.

Δεν μπορώ να φανταστώ οτι υπάρχει ή υπήρξε αιρετός ή υπηρεσιακός παράγοντας που να λειτούργησε ως τροχοπέδη.

Λύθηκαν αρκετά ζητήματα, οι υπερωρίες πλέον πληρώνονται στη βάση όσων οι πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρουν.
Στόχευση της Δημοτικής αρχής είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος του Δημότη, προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και μόνο.

Οι κανονιστικές διατάξεις δεν δύναται να παραλείπονται, ομοίως δεν παραβλέπονται και ενέργειες του παρελθόντος που συνέτειναν να καλλιεργείται κλίμα δυσμενές και να δεσμεύει μελλοντικές ενέργειες.

Το Δημόσιο Λογιστικό είναι ένα σύνολο κανόνων, και ως σύνολο κανόνων αποτελεί μέρος του Δικαίου, ε αυτό οφείλουμε να το έχουμε με το μέρος μας.

Είμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με όλα (τα προβλήματα) και…θα κριθούμε για όλα!”.

Ο αντιδήμαρχος, παραπέμπει και στο “επίμαχο” έγγραφο του ΥΠΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button