Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Β’ ΕΛΜΕ: Συκοφαντία η ανώνυμη καταγγελία στο Υπουργείο για εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Καινουργίου

Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ανώνυμη καταγγελία που εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας και έκανε λόγω για απουσία εκπαιδευτικού του ΕΠΑΛ Καινουργίου από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα. Μάλιστα την ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ τονίζεται ότι “πρόκειται για δόλια και εν κτυπτώ επίθεση σε εκπαιδευτικούς και σχολεία, από ανώνυμους και ψευδώνυμους συκοφάντες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ενάντια στις αναίτιες και εν κρυπτώ συκοφαντίες σε βάρος συναδέλφου του ΕΠΑΛ Καινουργίου»

Το Δ.Σ της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Aιτ/νίας για μια ακόμη φορά το απασχολεί η αναίτια, δόλια και εν κρυπτώ επίθεση σε εκπαιδευτικούς και σχολεία, από ανώνυμους και ψευδώνυμους συκοφάντες!!!

Συμπτωματικά τα νέα επικίνδυνα κρούσματα συκοφαντίας έχουν να κάνουν με μέλος του Δ.Σ. της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας, εκπαιδευτικού του ΕΠΑ.Λ Καινουργίου (σχετικά με τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα), χωρίς να μπορούμε να δώσουμε κάποια βάσιμη εξήγηση για τα κίνητρα της απρέπειας να στείλουν ανώνυμο e-mail στο Υπουργείο.

Η διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου, διαψεύδει κατηγορηματικά την ανώνυμη καταγγελία περί δήθεν απουσίας, από τα καθήκοντά του συναδέλφου μας Υπ. Τομέα του σχολείου αυτού, πρώην Αντιπρόεδρου και νυν μέλος του Δ.Σ. της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Καταγγελία με ανακριβείς, ψευδείς και κακόβουλες συκοφαντίες, σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο του σχολείου, που στάλθηκε στη ΔΔΕ Αιτωλ/νίας, ώστε με τη σειρά του να δώσει διευκρινίσεις στο Υπουργείο.

Μας εντυπωσιάζει πράγματι το γεγονός της ταχύτητας και η «ευαισθησία» του Υπουργείου Παιδείας σε ένα ανώνυμο e-mail κάποιου φερόμενου ως γονέα του ΕΠΑ.Λ Καινουργίου, που όπως φαίνεται λειτούργησε ως «κομάντος» για να βρει τα περιβόητα «στοιχεία» και μάλιστα από «τους άλλους μαθητές», για να ελέγξει εάν ο εκπαιδευτικός είναι σχολείο, τη στιγμή μάλιστα που δεν απευθύνθηκε για ενημέρωσή του την ημέρα που επικαλείται (17-01-2020), στον καθ’ όλα αρμόδιο διευθυντή του σχολείου! Παράλληλα ούτε και σε κάποιον άλλο εκπαιδευτικό που διδάσκει στο τμήμα του γιού του απευθύνθηκε! Γιατί;

Στην προκειμένη περίπτωση ο συνάδελφος μέλος του Δ.Σ της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας την ημέρα αυτή που δήθεν δεν ήταν σχολείο, συμμετείχε, ως εκπρόσωπός μας, μαζί με τις άλλες Ε.Λ.Μ.Ε. και Συλλόγους Δασκάλων Δυτικής Ελλάδας στη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στην Πάτρα, στη διαμαρτυρία για το δυστύχημα και την απώλεια των δύο συναδέλφων του ΓΕ.Λ. Λεχαινών Ηλείας.

Τα αληθή υπηρεσιακά δεδομένα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο Αρ. Πρωτ ΦΠ18 / 35 / 5-2-2020 του ΕΠΑ.Λ Καινουργίου, όπου δίδεται αποστομωτική απάντηση στις συκοφαντίες εναντίον του συναδέλφου, απ’ όπου και αν προέρχονται.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να νομιμοποιεί άκριτα αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές, που μας παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές, που τόσο πολύ πλήρωσαν οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οποίες δίχασαν την Ελληνική κοινωνία.

Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να απαιτεί και να διεκδικεί μέσα από οργανωμένες προσπάθειες με διαφάνεια την καλυτέρευση και την δημιουργία περισσότερων υποδομών στα Δημόσια Σχολεία και να μην γίνουν τα σχολεία πεδία βολής, προσωπικών, πολιτικών κ.α. σκοπιμοτήτων.

Τέλος θεωρούμε ότι το εν λόγω γεγονός είναι καταδικαστέο από όλους τους συναδέλφους και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που θεωρούν ότι τα σχολεία πρέπει να είναι δημοκρατική κοιτίδα διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, με εκπαιδευτικούς παιδαγωγικά ελεύθερους, με δημοκρατική διοίκηση και όχι με κοινωνικό αυτοματισμό και 5η «Φάλαγγα». Το εκπαιδευτικό κίνημα θα δώσει την απάντηση σε όλους αυτούς, όπως κάνει κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις στην μακρόχρονη πορεία της Ο.Λ.Μ.Ε.

Επίσης αυτές οι συκοφαντίες, απ΄ όπου και εάν προέρχονται, σε βάρος εκπαιδευτικών πρώτης γραμμής μέλη του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ, πληγώνουν τον κλάδο και είναι μια καλή απάντηση σε όσους επιμένουν ότι μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού με ένα e-mail από τον κάθε γονέα!

Οφείλουν να παρέμβουν οι ανεξάρτητες και κρατικές αρχές προκειμένου να αποκαλυφθούν οι «κουκουλοφόροι», που μόνο ζημιά κάνουν στα δημόσια σχολεία.

Καλούμε:
1. Tην Ο.Λ.Μ.Ε. και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να καταδικάσουν τα γεγονότα αυτά.
2. Το Υπουργείο Παιδείας να ενεργοποιήσει τον νόμο, ώστε ανώνυμες καταγγελίες να μην λαμβάνονται υπ΄ όψιν και να τίθενται για όλες τις περιπτώσεις στο αρχείο.
3. Την Αρχή Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνήσει την υπόθεση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Κατσίφας

Ο Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Τσούκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button