ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τσακώνονται στον δήμο Μεσολογγίου για το ποιος είναι ο «νεκροθάφτης» της ΔΕΥΑΜ

Μετά τις διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω χρεών, σε αντλιοστάσια σε Κατοχή, Γουριά, Πεντάλοφο κ.α.

Η VOLTERA, πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΥΑΜ, διέκοψε προχθές την ηλεκτροδότηση των κεντρικών αντλιοστασίων ύδρευσης Κατοχής, Πενταλόφου, Γουριάς, Λεσινίου και Κεφαλοβρύσου, λόγω οφειλών.

Η εξέλιξη, προκαλεί νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής Λύρου και μείζωνος αντιπολίτευσης που εκπροσωπεί την παράταξη της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Χθες η παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας» έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβούλιου.


Ο δήμος Μεσολογγίου απο την πλευρά του, επιρρίπτει την ευθύνη για το οικονομικό αδιέξοδο στη ΔΕΥΑΜ, στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Νίκου Καραπάνου.

Η ανακοίνωση της παράταξης «Δήμος για τα παιδιά μας»:

«Νερό ώρα μηδέν : η αποτυχία στο δήμο μας αρχίζει από “Λ” κ. Λύρο.

Μετά την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης του θέματος των απορριμμάτων το οποίο σαφέστατα άπτεται της δημόσιας υγείας, είχαμε τις τελευταίες μέρες και τα αποτελέσματα της απραξίας σας στο θέμα του νερού. Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει άμεσα να δώσετε εξηγήσεις στους δημότες και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ερωτήματα όπως τα παρακάτω πρέπει να απαντηθούν και να μας καταθέσετε το πλάνο σας για τη ΔΕΥΑΜ το επόμενο χρονικό διάστημα.

1) Πόσο καιρό γνωρίζατε το πρόβλημα και γιατί δεν ενημερώσατε τους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο ;
2) Γιατί αφού το γνωρίζατε επιτρέψατε στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να προβεί σε διακοπή ρεύματος, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και εκ των υστέρων πληρώσατε μέρος του χρέους, σημειώνουμε ότι όταν αναλάβατε την διοίκηση του Δήμου – ΔΕΥΑΜ το χρέος προς τον πάροχο, ήταν μηδενικό.
3) Γιατί επιτρέψατε τη λειτουργία των σχολείων όταν δεν υπήρχε νερό για τους χώρους υγιεινής θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών;
4) Ποιες άλλες περιοχές του Δήμου μετά τις Οινιάδες πρόκειται να μείνουν χωρίς νερό; οφείλετε να ενημερώσετε του δημότες.

Τα ερωτήματα είναι πολύ περισσότερα ακόμα και πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου βαρύνει εσάς και δυστυχώς διαπιστώνουμε εκ του αποτελέσματος ότι για άλλη μια φορά αποτύχατε παταγωδώς στη διαχείριση ενός θέματος. Είναι δε ακόμα πιο λυπηρό ότι ενώ γνωρίζατε το πρόβλημα επιλέξατε να κάνετε φιέστες εγκαινίων σε ΚΔΑΠ τα οποία ουσιαστικά θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο. Αναμένουμε τόσο εμείς όσο και οι δημότες τις απαντήσεις σας. Δημοτικό Συμβούλιο τώρα.

Υ.Γ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να μας ενημερώσετε αν κάνατε προσλήψεις στα νέα ΚΔΑΠ και με ποιο τρόπο, γιατί προκήρυξη δεν είδαμε πουθενά.
Υ.Γ. Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για τα πληθυσμιακά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι είναι βιώσιμο ΚΔΑΠ στην Κατοχή όταν ήδη υπάρχει ένα ιδιωτικό και άλλα δύο στο Νεοχώρι. Μήπως σας αρκεί να πουλάτε ελπίδα εργασίας σε φτωχούς άνεργους δημότες;».

Η ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου:

«Όπως έχουμε διατρανώσει πολλάκις η οικονομική κατάσταση στη ΔΕΥΑΜ είναι τραγική. Οι παλιές οφειλές στη ΔΕΗ και στη VOLTERA αγγίζουν τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Η αλήθεια είναι πως σήμερα η ΔΕΥΑΜ διαχειρίζεται ένα τεράστιο ύψος χρεών που κληρονόμησε, ένα τεράστιο ύψος ανεξόφλητων λογαριασμών από καταναλωτές της, ένα μεγάλο αριθμό παράνομων συνδέσεων και καταναλώσεων. Παλεύει να μείνει ζωντανή και την ίδια στιγμή καταφέρνει και με δικούς της πόρους ανταποκρίνεται σε δύσκολες απαιτήσεις όπως οι ανάγκες των πρόσφατων πλημμυρών με την καταστροφή του αγωγού της γέφυρας του Ευήνου και άλλα.

Παρ’ όλα αυτά η πολύπαθη ΔΕΥΑΜ καθημερινά καταβάλλει στην VOLTERA, κατά μέσο όρο, το ποσό των 10.000€! Το τελευταίο τρίμηνο έχει καταθέσει το ποσό 437.000€ για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Στο ποσό αυτό προστέθηκαν ακόμη 190.000 € τα οποία καταβλήθηκαν από τα ταμεία του Δήμου μας προχθές.

Η πρόσφατη αύξηση του κόστους ενέργειας σε ποσοστά που αγγίζουν έως και το 150% των λογαριασμών μας εκτίναξε την όποια ισορροπία είχαμε επιτύχει με την Volterra. Και βέβαια το επιπρόσθετο αυτό κόστος της ενεργειακής κρίσης με απόφασή μας δεν το μετακυλήσαμε στους δημότες συμμεριζόμενοι ότι τα ίδια τα νοικοκυριά πλήττονται από ανάλογες αυξήσεις, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.
Ως άμεσο μέσο διαχείρισης του οικονομικού αδιεξόδου αναλάβαμε πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα αιτηθήκαμε την έγκριση εφαρμογής της νόμιμης διαδικασίας βεβαίωσης των οφειλών στη Δ.Ο.Υ., η οποία εγγυάται την αύξηση των εσόδων της από τις ανείσπρακτες οφειλές της, διαδικασία η οποία σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή.

Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας από την πρώτη κιόλας ημέρα τρέξαμε το μόνο δυνατό σχεδιασμό για την αυτόνομη εξυγίανση της ΔΕΥΑΜ, που δεν ήταν άλλο από την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σε χώρο που βρήκαμε στην Κατοχή. Το μελετήσαμε και ετοιμάσαμε την υποβολή πρότασης για 100% χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Τρίτσης». Ένα όραμα και μια δέσμευση του Δημάρχου, το οποίο θα γινόταν πράξη και θα έλυνε άπαξ δια παντός το θέμα της ενεργειακής επάρκειας της ΔΕΥΑΜ.

Δυστυχώς όμως η αντιπολίτευση με την δημοτική πλειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜ!!

Με αποκλειστική ευθύνη τους ο Δήμος μας απεμπόλησε μια ιστορική ευκαιρία να σώσει την ΔΕΥΑΜ με τις δικές του δυνάμεις. Είναι όλοι τους εκτεθειμένοι απέναντι στους συνδημότες μας και ειδικότερα σε όσους στερήθηκαν το νερό μετά την πρόσφατη διακοπή!
Υπό το άγχος της επιτυχίας της Δημοτικής Αρχής δεν διστάζουν ορισμένοι της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν το συμφέρον του τόπου μας. Σήμερα η ΔΕΥΑΜ θα έφτιαχνε το δικό της φωτοβολταϊκό πάρκο. Όπως κάνει και η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας και πολλές άλλες. Τα λέγαμε και τα φωνάζαμε, αλλά η στάση ορισμένων δείχνει ότι ήσαν στρατευμένοι απέναντι στα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜ και του τόπου.

Είναι αυτοί που δημιούργησαν τα τεράστια χρέη στη ΔΕΥΑΜ και μας παρέδωσαν άλλη μια καυτή πατάτα. Είναι αυτοί που φωνάζουν σήμερα για το νερό! Είναι αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται για τα ψέματα που γράφουν και λένε. Είναι αυτοί που αντί να σπέρνουν ασύστολα ψεύδη σε ένα τόσο σημαντικό θέμα θα ήταν φρονιμότερο να σωπαίνουν και ζητήσουν συγνώμη για τις λανθασμένες τους πολιτικές και τα χρέη που άφησαν που θα τους βαραίνουν για ΠΑΝΤΑ.

Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΜ είναι εκείνη που στα δυο χρόνια θητείας της κατέβαλλε τα περισσότερα χρήματα στον πάροχο VOLTERA από ποτέ!

Δεν γνωρίζουν άραγε αυτοί που φωνάζουν και δήθεν ενδιαφέρονται ποιες είναι οι ταμειακές δυνατότητες του χρεωκοπημένου Δήμου, που μας παρέδωσαν; «Γεννάει» ο Δήμος μας λεφτά εν μέσω κορωνοϊού ή έχει χρήματα στο σεντούκι; Ζητούν με ανακοινώσεις τους Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί;
Για να λάμψουν με την απουσία τους; Πόσα συμβούλια έχουμε κάνει για την ΔΕΥΑΜ; Πόσες φορές τα έχουμε πει; Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;
Και όταν τους καλούμε σε συμβούλια, όπως πρόσφατα για τα σκουπίδια, τότε εκεί στα δύσκολα και στις οδυνηρές αποφάσεις… ΑΠΕΧΟΥΝ!

Όπως και από τα μεγάλα έργα που υλοποιούμε. Για όλα αυτά σιωπή! Όπως και για το μεγάλο έργο της ύδρευσης που θα ανακουφίσει τη ΔΕΥΑΜ σε τεράστιο βαθμό από τις διαρροές του δικτύου. Σιωπή!

Υποδαυλίζουν ακόμη και τον έλεγχο των παράνομων συνδέσεων; Σηκώνουν την κατακραυγή, συντάσσονται με τους παράνομους.
Στο βαρέλι δίχως πάτο που παραλάβαμε, εμείς δουλεύουμε ακατάπαυστα και βάζουμε τάξη και νοικοκυριό ώστε τα χρήματα των δημοτών να πιάνουν τόπο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Προς δική τους απογοήτευση.

Αδιάφορο. Οι δημότες κρίνουν και κατανοούν και στο τέλος της θητείας θα μας δικαιώσουν».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button