ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τσακαλώτος – Φόρουμ Δελφών: Φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επιφυλάξεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε μακροπρόθεσμη βάση – «Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με τις οικονομίες της Ευρώπης» σημείωσε
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην Υπουργός Οικονομικών (2015-2019) σε συζήτηση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών,ανέφερε ότι δεν έχουν μπει οι πυλώνες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με οικονομίες που έχουν αποκλίσεις. Οι διαφορές μεταξύ του Βορρά και του Νότου στην Ευρώπη παραμένουν, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσουν να εξομαλύνουν αυτές τις διαφορές, πρόσθεσε.

Ο Κ. Τσακαλώτος συμφώνησε όμως ότι φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα. Εξέφρασε, όμως, σοβαρές επιφυλάξεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε μεσοπρόθεσμη βάση. «Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό σκέλος της πολιτικής Μπαϊντεν, ως «μια θετική εξέλιξη.» Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπαϊντεν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει αποφασίσει η Ευρώπη. «Η Ευρώπη πάλι καθυστερεί και πάλι έπεται των εξελίξεων,» τόνισε ο πρώην Υπουργός.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button