Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τρίκορφο: Στο «αέρα» το αντιπλημμυρικό έργο στον Εύηνο (video)

Προ διαστήματος το αντιπλημμυρικό έργο στον Εύηνο υπέστη σοβαρή ζημιά από καιρικά φαινόμενα μικρότερης έντασης από τα χθεσινά.

Στα πλάνα διαπιστώνει κανείς πως η μέρα ήταν πολύ δύσκολη για μια περιοχή που έχει πληγεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια (με επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες να μένουν για μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς ο Εύηνος είχε παρασύρει της κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ).

Mε το πρώτο φως της μέρας ακόμη μια δυσάρεστη εικόνα έγινε ορατή, καθώς προκλήθηκε νέα καθίζηση στο ξεκίνημα του σαρσανέτ, γεγονός που πιθανώς να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε επόμενη πλημμύρα αλλά ακόμη και τώρα, καθότι τα νερά εξακολουθούν να είναι ορμητικά.

Αξίζει να επισημανθεί πως το έργο δεν έχει παραδοθεί και θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να εξετάσει τι έφταιξε και να δώσει σωστές κατευθύνσεις στον εργολάβο, ο οποίος εργάζεται ακόμη στον ποταμό αλλά και ο οποίος έχει την ευθύνη του έργου για ενάμιση χρόνο από την παράδοσή του.

Στις αρχές του μήνα υπηρεσία ζήτησε από τον εργολάβο να ενισχύσει την περιοχή, ώστε να μην προκύψουν νέα προβλήματα και παρασυρθούν οι κολώνες.

Tο δημοσίευμα τονίζει ότι αυτή τη φορά υπήρξε άμεση επέμβαση. Αναφέρεται μάλιστα ότι το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι κάποιοι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την ενίσχυση του σημείου, χωρίς επιτυχία. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπήρξαν άμεσες παρεμβάσεις και στον ποταμό Εύηνο, αλλά και σε χειμάρρους που καθαρίστηκαν από την Περιφέρεια .

Πριν λίγες ημέρες νέος εργολάβος υπέγραψε σύμβαση και όταν το επιτρέψει ο καιρός θα ξεκινήσει την παρέμβαση από την πλευρά των γεωτρήσεων για να δοθεί επιτέλους λύση. Ακόμη, η απόσταση ως τις γεωτρήσεις έγινε μικρότερη όμως ο χειμώνας δεν τελείωσε και κάτι πρέπει να γίνει, έστω και προσωρινά για να σωθούν.

Σε κάθε περίπτωση η περιοχή του Τρικόρφου έχει χάσει χιλιάδες στρέμματα από το 2015 έως και σήμερα.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button