ΕξελίξειςΠολιτική

Τριαντάφυλλου: "Συνειδητή επιλογή η υποβάθμιση της Υγείας"

po-triantafyllou1Το Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου, Αμφιλοχίας και το Κ.Α.Φ.Κ.Α Αμφιλοχίας επισκέφτηκε την Κυριακή 21/4/2013 και την Δευτέρα 22/4/2013 η Βουλευτής Αιτωλ/νίας Μαρία Τριανταφύλλου και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.Οι συγκεκριμένες επισκέψεις γίνονται  στα πλαίσια προετοιμασίας επίκαιρης ερώτησης που πρόκειται να κατατεθεί από τον Σύριζα προς τον υπουργό υγείας. Η ερώτηση  αφορά στην αποτύπωση και ανάδειξη της πραγματικής κατάστασης της Δημόσιας Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας όπως αυτή διαμορφώνεται μετά από την πιστή εφαρμογή των Μνημονιακών δεσμεύσεων από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά.

Η βουλευτής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ακούσει από τις διοικήσεις αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά και η υγεία συνολικότερα.

Η κυρία Τριανταφύλλου επεσήμανε πως η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η ουσιαστική εγκατάλειψη των υποδομών κυρίως στα περιφερειακά κέντρα υγείας, πέρα από μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης, αποτελεί και απαίτηση του ντόπιου και υπερεθνικού κεφαλαίου. Το ιδιωτικό κεφάλαιο βλέπει ανταγωνιστικά όχι μόνο την παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας αλλά και τον αγώνα των εργαζομένων και των πολιτών του τόπου μας για το δικαίωμα στην ποιοτική, δημόσια και δωρεάν υγεία. Έτσι, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, αναθέτοντας σε αγνώστου προελεύσεως ιδιωτικές εταιρίες την αξιολόγηση τους. Την ίδια στιγμή, σφυρίζει αδιάφορα για τις ευθύνες της πολίτικής και διοικητικής τακτικής που ακολουθήθηκε ως σήμερα. Δυστυχώς την τακτική της  υποβάθμισης πλέον αντικαθιστά η μορφή της πλήρους εγκατάλειψης απαραίτητων περιφερειακών υποδομών και η λειτουργία με ανταποδοτική λογική των δημόσιων νοσοκομείων , δηλαδή η λογική της  αγοράς: «έχεις να πληρώσεις – ζεις!», «Δεν έχεις – πρόβλημα σου!»

Τέλος, τόνισε πως πέρα από τις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών, οδηγών, καθαριστριών και διοικητικών υπαλλήλων για να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ πρέπει να δοθεί μαζί με τον υπόλοιπο λαό της Αιτωλοακαρνανίας και όλης της Ελλάδας, τολμηρά,  κοινός ανυποχώρητος αγώνας ώστε να πάψουν τα προβλήματα να κρύβονται κάτω από το χαλί και να αντιμετωπιστούν στην αιτία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button