ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τρείς ερωτήσεις από τη «Συμμαχία για το Μέλλον» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Για τη συνάντηση Λύρου με Βορίδη, το λαογραφικό μουσείο Αιτωλικού και τις μετακινήσεις προσωπικού του δήμου

Η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για το μέλλον», ενημερώνει για τις ερωτήσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/02/2022, προς τον κ. Κώστα Λύρο, Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Αναλυτικά, οι ερωτήσεις:


«1) Τις ημέρες αυτές, μετά από αξιόλογες, αξιοθαύμαστες και επίπονες προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών Αιτωλικού, του Πολιτιστικού Συλλόγου και πλήθους εθελοντών – υποστηρικτών, επαναλειτούργησε το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού, το οποίο πλέον είναι επισκέψιμο. Προτίθεστε να επιχορηγήσετε οικονομικά το Μουσείο και να το ενισχύσετε με προσωπικό; Προτίθεστε να αποκαταστήσετε ολοσχερώς την επισφαλή στέγη του, ώστε να μη ζήσουμε γεγονότα όπως στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο;

2) Στην πρόσφατη συνάντησή σας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη που επισκέφθηκε το Δήμο μας, τι ακριβώς θέματα αναδείξατε; Συγκεκριμένα μιλήσατε για τα οικονομικά των ΟΤΑ και την πρόσθετη ενίσχυση των δήμων και των ΔΕΥΑ από την ενεργειακή κρίση; Και αν ναι, τι απάντηση λάβατε;

3) Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώσατε το σώμα ότι έγινε δεκτή η προσφυγή του Δήμου στην Επιτροπή του άρθρου 152, με την οποία ακυρώθηκε απόφαση της Αποκεντρωμένης για μετακινήσεις προσωπικού που αυθαίρετα κάνατε στο Δήμο.

Η απόφαση της Επιτροπής ελήφθη με πλειοψηφία 2-1, μειοψηφούσης της Προέδρου. Υπέρ της προσφυγής του Δήμου τάχθηκε ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ, πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου κ. Γαλούνης και εσείς, ως επιβράβευση αναθέσατε σε συγγενικό του πρόσωπο απευθείας μελέτη νομιμοποίησης αυθαιρέτων του Δήμου μας, ύψους 5.270 ευρώ, στις 17-1-2021. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τη στάση σας; Με αυτό τον τρόπο υπηρετείτε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία ή την διαπλοκή και τον καιροσκοπισμό;».

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button