ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τράπεζα Πειραιώς: Ο Σύλλογος Εργαζομένων προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τρίτη 21/6

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τρίτη 21 Ιουνίου μετά τις «ατελέσφορες προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα με την διοίκηση της τράπεζας σχετικά με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:


«Μετά από τρεις διαδοχικές συναντήσεις, με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία παρέμεινε προσηλωμένη και ανυποχώρητη σε μια αδιέξοδη στάση στα αιτήματα του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που αφορούν :

• την προστασία και τη θωράκιση της εργασίας μέσα από την επανακατάρτιση των δεξιοτήτων και συνεχούς επαγγελματικής εκπαίδευσης των εργαζόμενων ενόψει των τεχνολογικών εξελίξεων στον κλάδο,

• την ενίσχυση του εισοδήματος και των αποδοχών, που θα αποδώσουν κίνητρο και ανταπόδοση στα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας
• τη ρύθμιση των αμοιβών σε ειδικούς ρόλους και σε θέσεις ευθύνης

• την ενδυνάμωση των παροχών υγείας και αποταμίευσης καθώς και άλλων ειδικών και αναγκαίων παροχών προς τους εργαζόμενους,
την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς(ΣΕΤΠ) προκήρυξε 24 ωρη Απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς:
Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς απεργούμε για:

• Επιχειρησιακή Σύμβαση που θα διασφαλίζει την εργασία μας.
• Επιχειρησιακή Σύμβαση που θα αντανακλά στις ανάγκες της εργασίας μας και μιας εποχής ανατιμήσεων και πληθωρισμού.
• Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο business plan 2022-2025 που εκπαραθυρώνει στο σχεδιασμό του, τον έναν στους τρείς εργαζόμενους.
• Την διατήρηση του δικτύου καταστημάτων, πέρα από όποια φημολογούμενη αναστολή λόγω προεκλογικής περιόδου.
• Τις απαράδεκτες πρακτικές πιέσεων και εκφοβισμού (στοχοποιημένοι συνάδελφοι με αδιαφανή κριτήρια, συνάδελφοι με «ημερομηνία λήξης» στα πενήντα και κάτι, συνάδελφοι που βρέθηκαν να εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους).

Με την αλλαγή σελίδας που έχει συμβεί στα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, δε χωρούν παρελκυστικές πολιτικές ενώ η υπογραφή Επιχειρησιακής Συμβάσης με βάση το πλαίσιο διεκδικήσεων που έχουμε καταθέσει προς διαπραγμάτευση στη Διοίκηση, δίνει ουσιαστική θεσμική ασφάλεια, ικανοποίηση των οικονομικών αναγκών και αισιόδοξη προοπτική στους εργαζομένους ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής στην Τράπεζα.

Η Διοίκηση της Τράπεζας χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν πραγματικό και ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της Τράπεζας και στην απόδοση της αναλογούσας υπεραξίας προς τους εργαζόμενους, με βάση το πλαίσιο των διεκδικήσεων του Σ.Ε.Τ.Π.

Την ημέρα της απεργίας στις 11.00π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κτίριο της Διοίκησης της Τράπεζα στη οδό Αμερικής 4 και στο κτίριο της οδ. Αριστοτέλους, αντίστοιχα».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button