Γεγονότα

Του είχαν αναθέσει χασισοφυτεία!

geg-xasisofyteia
Τι ρόλο είχε αναθέσει το διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στον 44χρονο ελεύθερο επαγγελματία από το Αγρίνιο, που συνελήφθη πριν λίγες μέρες από άνδρες του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ.Μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν από άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ.
Πρόκειται κυρίως για Έλληνες και Αλβανούς υπηκόους που συνήθιζαν να συσκευάζουν αεροστεγώς το χασίς μέσα σε ασκούς μεταφοράς κρασιού. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο μετά τον εντοπισμό στην πόλη Κάσελ της Γερμανίας δύο φορτηγών που μετέφεραν 600 κιλά χασίς κρυμμένα μέσα σε ασκούς κρασιού. Από τα συνοδευτικά έγγραφα, όπως γράφει στην “Καθημερινή” ο Γιάννης Σουλιώτης, προέκυπτε ότι οι ασκοί με το χασίς είχαν σταλεί από την Ελλάδα και ειδικότερα από οινοποιείο με έδρα την Κόρινθο.Κεντρικό ρόλο στη δράση της σπείρας φέρεται να διαδραμάτισε 40χρονος Αλβανός, γνωστός με το όνομα Εντι. Σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης των ελληνικών και ελβετικών αρχών για διακίνηση παράνομων μεταναστών και ναρκωτικών αντίστοιχα.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί την 5η Απριλίου τρία άτομα, δύο Έλληνες και ένας νεαρός Αλβανός. Επρόκειτο να εξάγουν στη Δυτική Ευρώπη 498 κιλά χασίς μέσα σε ασκούς μεταφοράς κρασιού. Η νταλίκα μέσω της οποίας θα γινόταν η μεταφορά ανήκε σε εταιρεία διεθνών μεταφορών που οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τον Νοέμβριο του 2012. Πιο πρόσφατα, το κύκλωμα αποπειράθηκε να εξαγάγει στη γειτονική Ιταλία 56 κιλά χασίς κρυμμένα μέσα σε οικιακό ψυγείο. Το φορτίο εντοπίστηκε στις 9 Μαΐου στο λιμάνι του Λαυρίου.

Εκτός του Εντι, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 45χρονος Κύπριος που διαμένει στον Ασπρόπυργο. Είναι ιδιοκτήτης μάντρας με φορτηγά διεθνών μεταφορών και συνεργάτης ναυτιλιακής εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της οχηματαγωγά πλοία. Ο 45χρονος φέρεται να είχε μεσολαβήσει προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του χασίς από το λιμάνι του Λαυρίου στην Κύπρο. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα ο 49χρονος οινοποιός, ιδιοκτήτης του οινοποιείου όπου γινόταν η συσκευασία του χασίς στους ασκούς καθώς και ένας 44χρονος ελεύθερος επαγγελματίας.

Στον τελευταίο, το κύκλωμα είχε αναθέσει τη δημιουργία φυτείας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στην έρευνα στο οινοποιείο βρέθηκαν 18 κιλά χασίς, δύο καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και σφαίρες.

Από την “Καθημερινή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button