Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επικίνδυνες οι γέφυρες στον δρόμο της Τουρλίδας

Εδώ και κάποιες ημέρες οι γέφυρες του δρόμου της Τουρλίδας είχαν κλείσει μιας και είχαν αποψιλωθεί οι ξύλινοι δοκοί από τους οποίους διέρχονται καθημερινά αρκετοί δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Ενώ κατά μήκος του δρόμου έχουν κλαπεί τα φρεάτια όμβριων και αποχέτευσης δημιουργώντας παγίδες ατυχημάτων για τους διερχόμενους.

Για την κατάσταση αυτή, ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος , έδωσε στη δημοσιότητα σχετική δήλωση όπου και αναφερει:

“Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας του συγκεκριμένου δρόμου προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

Σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου) και ώρα 10:00, είχε προγραμματιστεί η επισκευή των μεταλλικών γεφυριών στο κομμάτι διέλευσης των πεζών η οποία και πραγματοποιήθηκε, ενώ κατά τον επιτόπιο έλεγχο παρουσία του κ. Δημάρχου που είναι και μηχανικός και του Αντιδημάρχου Έργων, διαπιστώθηκε η σοβαρότητα και η επικινδυνότητα στο οδόστρωμα της γέφυρας συνεπικουρούμενη από τη διαβρωμένη μεταλλική κατασκευή της γέφυρας.

Λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων μιας και ισχύει το παράλογο του ότι, ο μεν δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια οι δε πεζογέφυρες στον Δήμο, με εντολή Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Έργων μετέβη άμεσα στις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να ενημερώσει για τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ δρομολογήθηκε ήδη αίτημα άμεσης συνάντησης με την Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και την πρέπουσα σοβαρότητα η κατάσταση.

Προσοχή μέχρι να εκτελεστούν τα έργα αποκατάστασης

Παρακαλούμε λοιπόν τους πολίτες να διέρχονται το συγκεκριμένο δρόμο με μεγάλη προσοχή μέχρι οι συναρμόδιοι να εκτελέσουν τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών μιας και η δημοτική αρχή μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της και προσπαθεί να λύσει προβλήματα δεκαετιών το συντομότερο δυνατό.

Είναι δε, αυτονόητο, ότι τόσο η νέα Περιφερειακή Αρχή όσο και η νέα Δημοτική Αρχή, από κοινού, θα υλοποιήσουν όλες εκείνες τις πολιτικές που αποδέκτη έχουν πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών τους.

Εξάλλου, Δήμος και Περιφέρεια, «τρέχουν» μαζί μέσω προγραμματικής σύμβασης το μεγάλο πρόγραμμα της Ο.Χ.Ε., έργο της οποίας είναι και η ανάπλαση του συγκεκριμένου δρόμου για τον οποίο έχει «χυθεί» άπειρο μελάνι τονίζοντας την σπουδαιότητα και την υπεραξία του μοναδικού αυτού δρόμου. Μέχρι τότε όμως θα αναζητηθούν τα αναγκαία και ασφαλή μέτρα προστασίας των πολιτών που αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

ΥΓ. Σοβαρή και κρίσιμη βεβαίως παραμένει και η κατάσταση των γεφυριών του Αιτωλικού αλλά και των γεφυρών του Αχελώου γεγονός που επιταχύνει την μερική ή ολική επανακατασκευή τους. Είμαστε βέβαιοι ότι, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος, θα υλοποιήσουν τα αναγκαία έργα εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button