Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δράσεις της 1ης και 2ης ΤΟΜΥ Αγρινίου σε ΚΗΦΗ και “Βοήθεια στο Σπίτι” (φωτο)

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 η 1η ΤΟΜΥ  (Τοπική Μονάδα Υγείας) Αγρινίου στο πλαίσιο υλοποίησης παρεμβάσεων στο γενικό πληθυσμό και της συνεργασίας με την ΚΟΙ.Π.Α. Αγρινίου ολοκλήρωσε δράση στο Κ.Η.Φ.Η. Αγρινίου με θέμα “Υπέρταση: Η θεωρία στη πράξη”.

Η δράση υλοποιήθηκε σε δύο συναντήσεις. Κατά τη πρώτη συνάντηση, που έγινε τη Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία-εισήγηση με θέμα:

“Αρτηριακή πίεση, υπέρταση, σωστή μέτρηση”, εκπαίδευση των μελών για την ορθή μέθοδο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και δόθηκαν οδηγίες για τη σωστή καταγραφή των τιμών σε εβδομαδιαία βάση σε έντυπο που διανεμήθηκε. Στη δεύτερη συνάντηση, μια εβδομάδα μετά, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. προσήλθαν με το Εβδομαδιαίο Έντυπο Καταγραφής Αρτηριακής Πίεσης, δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες και έγιναν παραπομπές σε περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαίο.

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 η 1η και 2η ΤΟΜΥ Αγρινίου στο πλαίσιο υλοποίησης παρεμβάσεων και της συνεργασίας με το ΚΟΙ.Π.Α. πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με τους εργαζομένους του προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” Δήμου Αγρινίου.

Με αφορμή την έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού αλλά και της αναγκαιότητας ανοσοποίησης έναντι της γρίπης του προσωπικού των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, κρίθηκε αναγκαία η ενημέρωση των εργαζομένων.

Συμφωνήθηκε ακόμη η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού και ο έλεγχος της εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button