PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

To Ράλι Ακρόπολης, η Λαμία και το Αγρίνιο ως ψωριάρης…

Δεν ξέρω αν το πήρε κανένας χαμπάρι αλλά ενώ εμείς τόσα χρόνια ακόμα δεν έχουμε λύσει πότε γιορτάζουμε το πέρασμα της πόλης σε ελληνικά χέρια(ηδονίζονται κάποιοι να λένε δημοσίως ότι δεν ήταν “απελευθέρωση” αλλά “άλωση”, μπας και πείσουν κανένα πιτσιρικά ότι την πήραμε την πόλη άδικα από τους καημένους τους γείτονες!), πόλεις σαν την Λαμία μας βλέπουν πια με τα κιάλια!

Όχι μόνο δεν χάνουν τις όποιες σχολές Πανεπιστημίου και υποδομές έχουν, αλλά παίρνουν και γεγονότα όπως το περίφημο Ράλι Ακρόπολης που αναβιώνει και που την σημασία του πρέπει να είσαι μεγάλος στόκος για να μην την καταλαβαίνεις. Ή να είσαι βολεμένος σε κάποια υπηρεσία και μην σε νοιάζει η οικονομία γιατί εσύ βρέξει-χιονίσει θα έχεις να φας…


Ράλι Ακρόπολης, λοιπόν, μετά τον Ιερό Βράχο κατευθείαν στην Φθιώτιδα με μια στάση στην Κορινθία και όλα τα φώτα και τα οφέλη στην πόλη που μας αρέσει να συγκρινόμαστε κιόλας.

Ναι, θα πουν οι πονηροί, “μα η Λαμία είχε στην περιοχή της ιστορικές διαδρομές για αγώνες εκτός δρόμου”. Ναι, λεβέντες, δεν είπαμε να πάρουμε εδώ το Ράλι Ακρόπολης. Είπαμε να κάνουμε κάτι, οτιδήποτε, με το αεροδρόμιο. Κάτι με την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Κάτι, σε τελική ανάλυση, με την κορυφαία πίστα για σκι στο νερό που έχει φτιαχτεί εδώ και δεκαετίες στην Στράτο. Κι έχει φιλοξενήσει και διεθνείς αγώνες! Και κάθεται!

Κάτι, βρε παιδί μου. Οτιδήποτε. Όλοι μαζί κι ο… ψωριάρης χώρια, μια ζωή;

η συντακτική αγωνιστική μονάδα

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Η απελευθέρωση του Αγρινίου, όπως κι όλης της δυτικής Ελλάδας, έγινε στις 3/2/1830 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, που αναγνωρίστηκε η ανεξαρτησία της Ελλάδας και με την ενεργή συμμετοχή των τριών δυνάμεων της εποχής της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας (ιδιαιτέρως της τελευταίας, που έφτασε με στρατό 20 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη το φθινόπωρο του 1829). Στα δέκα περίπου χρόνια που κράτησε η Επανάσταση η πόλη άλλαξε χέρια πολλές φορές, με κοινό χαρακτηριστικό την σφαγή άμαχου πληθυσμού, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Για παράδειγμα, από ιστορικές πηγές μαθαίνουμε ότι κατα τη διαρκεια της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου το 1826, το Αγρίνιο (Βραχώρι) ήταν ισχυρό στρατιωτικό κέντρο των οθωμανών. Άρα μάλλον δίκιο έχουν αυτοί που δεν θεωρούν “απελευθέρωση” την 11η Ιουνίου 1821, αφού ουσιαστικά δεν ήταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button