ΕξελίξειςΠολιτική

Το πρόβλημα της υπερχείλισης της Λυσιμαχείας σε ευρεία σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα

stathmi-lysimaxia (2)Με τον Γενικό Γραμματέα υποδομών του  Υπουργείου  Υποδομών και Μεταφορών,  Γεώργιο Δέδε, συναντήθηκε χθες  η βουλευτής Μαρίας Τριανταφύλλου.

Η βουλευτής μετέφερε την αγωνία τόσο των παραγωγών όσο και  ιδιοκτητών παραλίμνιων οικιών  για το πρόβλημα της υπερχείλισης της Λυσιμαχίας.

Μετά την ευρεία σύσκεψη φορέων στα γραφεία του ΓΟΕΒ  αποτιμήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση του αρδευτικού δικτύου  του νομού και έγινε  σαφές πως ο Οργανισμός αυτή τη στιγμή καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα που τον ξεπερνούν, σημείωσε η κ. Τριανταφύλλου.

«Δυστυχώς το πρόβλημα της δυσλειτουργίας της Διώρυγας Δ.20 επανέρχεται κάθε φορά πιο οξυμένο παρά τις συνεχείς προσπάθειες για τη συντήρησή της. Χρειάζεται πρωτίστως και άμεσα  μόνιμη λύση, στη ρίζα του προβλήματος, για την Διώρυγα Δ20.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Η σωστή  και ολοκληρωμένη  λειτουργία της Δ20, είναι πέραν των άλλων και  απαραίτητος όρος για να μην υπάρχουν αστοχίες στη διεξαγωγή  συμπερασμάτων για την κατάσταση του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής» υπογράμμισε η βουλευτής.

Ο κ. Δέδες, ο οποίος προσφάτως επισκέφτηκε την περιοχή μας,  συμφώνησε για το επιτακτικό της κατάστασης και δεσμεύτηκε να προετοιμάσει ευρεία σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς, την επόμενη εβδομάδα, ώστε να καταρτιστεί ένα συνολικό σχέδιο δράσεων για την άρδευση,  αποστράγγιση και αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button