Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το πλαίσιο δράσης του εργατικού Κέντρου Αγρινίου για το επόμενο διάστημα

Την Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

H ανακοίνωση:
Αφού εκτίμησε τη δράση του προηγούμενου διαστήματος και τη συμβολή στην επιτυχία της κινητοποιήσεων των κλάδων (οικοδόμων – δασεργατών κ.α.), έβαλε για το επόμενο διάστημα πρόγραμμα δράσης, εκτιμώντας ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και πρέπει να προσαρμοστεί η δουλειά μας με αιχμή τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Το ζήτημα των Σ.Σ.Ε., πάλη για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων , κατώτατος μισθός 751€, μέτρα για την ανεργία ,προστασία των ανέργων , τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς
( απληρωσιά, τρομοκρατία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας), στήριξη των κινητοποιήσεων των κλάδων, πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.
Το Δ.Σ. εκτίμησε τη δράση του μπροστά στο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε που η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθεί να δημιουργήσει συσχετισμούς με νοθείες , τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων σε Ε.Κ. και Ομοσπονδίες , με εργοδότες να συμμετέχουν σε αρχαιρεσίες σωματείων και να εκλέγονται στα όργανα του κινήματος.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. αποφάσισε την Τετάρτη 13 Μάρτη να καλέσει σε Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και Διοικητικών Συμβουλίων των σωματίων του Ε.Κ.Α. για την καλύτερη οργάνωση της δράσης του.
Για την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας 8 Μάρτη περιοδείες , εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς.
Εκδηλώσεις μπροστά στην επέτειο 20 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ .Αποκορύφωμα της δίμηνης δράσης του η 1η του Μάη.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία με τη συμμετοχή τους στα σωματεία να συμβάλουν για την επιτυχία των εκδηλώσεων – κινητοποιήσεων

Τους καλούμε επίσης, μπροστά στις επικείμενες εκλογές σε Δήμους- περιφέρειες και στις εθνικές, όποτε κι αν γίνουν, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και με την ψήφο τους να καταδικάσουν όλους αυτούς που έβαλαν πλάτη να περάσουν οι αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές, ( κυβέρνηση, Ε.Ε., κόμματα του ευρωμονόδρομου, δήμαρχοι, περιφερειάρχες κ.α.), να απομονώσουν το φασιστικό , ναζιστικό μόρφωμα της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Να στηρίξουν σ’ όλες τις μάχες τους αγωνιστές που αταλάντευτα ήταν στο πλευρό τους , στην οργάνωση της πάλης ενάντια συνολικά στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα .
Αξιοποιώντας την πείρα μας με την οργάνωση και τον αγώνα μας έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους , να περάσουμε στην αντεπίθεση με σύνθημά μας :
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button