Γεγονότα

To πενταπλό φονικό στα Καλύβια στο Μεικτό Ορκωτό Αγρινίου

geg-foukas-agrinio5Αύριο Παρασκευή , στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο του Αγρινίου, θα εκδικαστεί η υπόθεση του πενταπλού φονικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2006 στα Καλύβια του Αγρινίου. Κατηγορούμενοι οι Διονύσης και Λυσίμαχος Φούκας.

Το δικαστήριο είχε πάρει αναβολή τον Οκτώβριο του 2013.
Πρόκειται για την  εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του πενταπλού φονικού στα Καλύβια, που τον Νοέμβριο του 2006 συγκλόνισε το πανελλήνιο και καταγράφηκε ως ένα από  ειδεχθέστερα εγκλήματα στα χρονικά.
Ο Διονύσης Φούκας “επιστρέφει” και πάλι στην πατρίδα του λίγα χιλιόμετρα από το τόπο του φονικού για να δικαστεί ενώ κρατείται τις τελευταίες δύο μέρες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας όπου έγινε η μεταγωγή του από τις φυλακές Μαλανδρίνου

Εκεί, πατέρας και γιος, εκτίουν ποινή πεντάκις ισοβίων, η οποία τους επιβλήθηκε από το  Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο του 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λ. Φούκας, δεν θα παραστεί, αφού είναι ασθενής και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, αλλά θα δικαστεί κανονικά, αν και απών.

geg-foukas-agrinio2Τον περασμένο Οκτώβριο  κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, γιος και πατέρας, οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου όπου βρίσκονταν πολλοί συγγενείς των τραγικών θυμάτων της υπόθεσης τα οποία επί της ουσίας ανέρχονται σε επτά καθώς ως τραγικό παρεπόμενο της δολοφονίας των πέντε κυνηγών, ακολούθησε στην Καμαρούλα- 3,5 χρόνια μετά- η διπλή αυτοκτονία μητέρας και αδερφής ενός εξ΄ αυτών, του Αλέξη Νικολόπουλου.
Η εκδίκαση πήρε αναβολή τότε, λόγω αδυναμίας να παραστεί ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων Μιχ. Δημητρακόπουλος. Αξιοσημείωτο εξάλλου είναι πως ο Λυσίμαχος Φούκας  αιτήθηκε την αναστολή εκτέλεσης της αρχικής απόφασης για τον ίδιο, την αποφυλάκισή του δηλαδή, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και των προβλημάτων υγείας, αίτημα που απορρίφθηκε ομοφώνως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button