ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Το ολιγόλεπτο μπλακ άουτ στο Αγρίνιο έκαψε συσκευές-πώς ο ΔΕΔΔΗΕ χορηγεί αποζημιώσεις

Προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφτηκαν χθες Σάββατο στις 11 περίπου το πρωί σε ένα μεγάλο μέρος του Αγρινίου.

Σημειώθηκε στην αρχή μια πτώση τάσης και στη συνέχεια γενικό μπλακ άουτ που διήρκησε μερικά λεπτά. Σε κάποιες περιοχές λίγο παραπάνω.


Το ρεύμα επανήλθε, αλλά πολίτες διαπίστωσαν προβλήματα σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Συγκεκριμένα, ηλεκτρονικές πλακέτες κάηκαν και σύμφωνα με ηλεκτρολόγους αυτό αφορούσε κυρίως σε σχετικά καινούργιες συσκευές τεχνολογίας inverter.

Κάτοικοι του Αγρινίου που επικοινώνησαν με το agriniopress, κάνουν λόγο για ζημιά εκατοντάδων ευρώ σε διάφορες συσκευές των οικιών τους που την ώρα του προβλήματος ήταν σε λειτουργία, όπως air condition, πλυντήρια, υπολογιστές κλπ.

Δικαίως λοιπόν, αφού οι καταναλωτές δεν φέρουν κάποια ευθύνη, να εγείρονται ζητήματα αποζημίωσης για τις όποιες ζημιές έγιναν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συνδέσμου ηλεκτρολόγων Κώστα Σελεβίστα, οι ζημιωθέντες καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν αναφορά στον αρμόδιο ΔΕΔΔΗΕ, όπου θα καταγράφουν το πρόβλημα το οποίο και θα πρέπει να αναφέρεται από ηλεκτρολόγο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ηλεκτρολόγος θα μπορεί αποδείξει το αίτιο που προκάλεσε τη ζημιά.

Να σημειωθεί πως θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε με δικό του τεχνικό, να ελέγξει την ακρίβεια των καταγγελλομένων.

Να σημειωθεί πως στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει ειδική αναφορά σχετικά με την χορήγηση χρηματικού ποσού σε Καταναλωτές που έχουν υποστεί βλάβη ηλεκτρικών συσκευών τους, λόγω τυχαίας διακοπής του ουδετέρου αγωγού του δικτύου Χαμηλής Τάσης.

Η σχετική ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ για τις αποζημιώσεις, ΕΔΩ

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button