ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Το μήνυμα της Χριστίνας Σταρακά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε μήνυμά της για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, Χριστίνα Σταρακά, αναφέρει τα εξής:

“Το Πολυτεχνείο υπήρξε κορυφαία στιγμή Αντίστασης του Ελληνικού λαού, ενάντια στην ξενοκινητη δικτατορία,που κατέλυσε κάθε δημοκρατικό θεσμό.Οι Έλληνες αγωνίστηκαν όχι μόνο με την παγερή τους στάση αλλά και με την συγκρότηση αντιστασιακών οργανώσεων.Όμως η ψυχή του αγώνα υπήρξε η σπουδάζουσα νεολαία.


Περασε στο λαό το σύνθημα ότι με ενότητα και πάλη θα κέρδιζε την ελευθερία του.Ο λαός τροχιζε την οργή του και το Νοέμβριο του 73 έδωσε απάντηση. Το αίμα που χύθηκε στο Πολυτεχνείο είχε ως αποτέλεσμα την κατάλυση των τυράννων.

47 χρόνια μετά η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γιορτάζεται και θυμίζει. Ισως βεβαια διαφορετικά από τότε γιατί οι καιροί άλλαξαν. Η επέτειος αναζητά το σημερινό συμβολισμό της μέσα στη σημερινή “θολούρα “και στα προβλήματα.

Ζητά αντίσταση στον αυταρχισμό, στη συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών,στη χειραγώγηση της κοινωνικής συνείδησης. Ζητα μια συμμετοχική δημοκρατική κοινωνία. Ας την κάνουμε σήμερα πραξη!”

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button