ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Το Γυμνάσιο Γαβαλούς φιλοξένησε Ιταλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω Erasmus (φωτο)

Το Γυμνάσιο Γαβαλούς στο διάστημα από 7 έως και 13 Μαΐου φιλοξένησε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+  Group Mobility το Istituto Comprensivo Gualdo Cattaneo από την Ούμπρια της περιοχής  Περούτζια της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα είχε σχέση με τον πολιτισμό και πήραν μέρος δέκα μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί από το σχολείο της Ιταλίας και αντίστοιχα μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Γαβαλούς.


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου της Ιταλίας επισκέφθηκαν τους Δελφούς, το Θέρμο και τη Λευκάδα και περιηγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους  και τα μουσεία αυτών.

Επίσης, ήρθαν σε επαφή με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής μας και γεύτηκαν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Πήραν μέρος στη Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Τέλος, επισκέφθηκαν την ιερά μονή της Κατερινούς και ξεναγήθηκαν στους  χώρους του μοναστηριού.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο του συλλόγου γονέων/κηδεμόνων του Γυμνασίου Γαβαλούς κ. Μπάθα Καλλιόπη και  τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γαβαλούς κ. Γούλα Ανδρέα  για την αμέριστη βοήθειά τους. Επίσης τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου κ. Νάκο Κ. για τις δωρεάν μετακινήσεις των φιλοξενούμενων  μαθητών και εκπαιδευτικών. Τον κ. Νάκο Κωνσταντίνο ΠΕ03 Σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του Γυμνασίου Γαβαλούς για την ενεργή παρουσία του στο πρόγραμμα», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

erasmus (1)

erasmus (3)

erasmus (4)

erasmus (5)

erasmus (6)

erasmus (7)

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button